OHM

I nye vendinger

Dag Yngve Dahle
10. feb. 2010 - 08:31

FAKTA

Dette hører til Teknisk Ukeblads petitserie om ingeniørøkonom Andreas Ohm og hans strabaser i yrkesliv og privatliv.

Tidligere petiter i serien finner du på www.tu.no/ohm

– Da kommer han nok ikke tilbake her før oppsigelsestida er omme. Vi er kvitt ham, selv om han ikke har gjort noe galt, sa jeg.

– Jeg blir litt uvel av dette. Han er blitt dårlig behandlet, sa Hjalmar Johansen. Da kom Andreas Ohm pesende inn.

– Er du ikke enig, Andreas? Det er ikke helt bra at traineen er utpekt som syndebukk, selv om det stiller deg i et bedre lys, sa Gammel-Erik.

– Jeg er enig. Men jyplinger er nederst på rangstigen, og må regne med at slikt kan hende. Alle må begynne et sted, sa han med sedvanlig ohmsk beskhet.

– Det er uansett lite vi kan gjøre med det, sa jeg. Ingen protesterte.

– Hvordan er matematikkurset?

Andreas Ohm himlet med øynene.

– Jeg har ikke ord. Der sitter jeg sammen med nytutdannede 20-åringer med dun på overleppa og firebarnsmødre som skal friske opp kompetansen ti år etter at de sist var i jobb, Ren tortur, sa han.

– Men har dere hørt siste nytt?

– Fortell.

– Siste nytt er at Statsbygg går inn for at mediemuseet bygges. For oss er det kanskje litt hyggelig at de nå også gir arkitektfirmaet pepper, sa Andreas.

– Å?

– Ja, de har kommet fram til at arkitektene bevisst har forsøkt å skjule de reelle kostnadene med det prestisjetunge museumsbygget, sa han.

– Du verden.

– Det er ikke snakk om vanvittige summer. Men den reelle kostnaden ligger ifølge Statsbygg et sted mellom vårt og arkitektenes anslag, sa han.

– Jeg tipser avisa, sa Gammel-Erik.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.