NYHETER

I Munchen for å selge norske vegjobber

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen har vært i møte med tyske anleggsentreprenører for å selge framtidige vegoppdrag i Norge.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
24. okt. 2014 - 10:01

Sammen med flere av toppene i Vegdirekoratet og ledelsen i Jernbaneverket, møttte vegdirektøren fredag representanter for 57 tyske entreprenører på et arrangement i regi av Tysk-Norsk Handelskammer i München.

Initiativet kommer fra tyskernes side som har invitert ledelsen for de norske infrastrukturetatene til å fortelle om Norge og det store behovet vi har for kapasitet innen anleggsentreprenører i årene som kommer.

 

Venter vekst på alle områder

-Vi kommer til å få sterk vekst i alle typer vegoppdrag i årene som kommer, både på investeringer av nyanlegg og innen vedlikehold hvor store etterslep skal hentes inn. Jeg er sikker på at en slik situasjon vil utfordre den norske anleggsbransjen, men vi vil også ha bruk for utenlandske aktører for å takle denne veksten.

-Men jeg er ikke engstelig for den norske anleggsbransjen, som vil ha godt av sunn konkurranse, sier vegdirektør Moe Gustavsen til Våre Veger.

 

-Gode erfaringer

-Vi deltar på dette arrangementet fordi vi ønsker å orientere om de muligheter som er og som kommer i Norge innen infrastukturoppdrag. Jeg mener kapasiteten i bransjen er god i dag. Norske entreprenører har vist seg tilpasningsdyktige og fulgt opp veksten i markedet. Men vi har altså allerede i dag sterkt innslag av utenlandske entreprenører, enten som hovedentreprenører eller underentreprenører.

-Du er ikke blitt skremt av å bruke utenlandske entrepenører?

-Nei, grovt sett har vi gode erfaringer. Vi har hatt noen tilfeller av sosial dumping, men det har vi slått hardt ned på. I Norge har vi en tendens til å tro at vi er verdensmestre innen HMS-arbeidet, men faktisk har vi noe av lære av utlendingene også der, slår vegdirektøren fast.

 

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.