KRAFT

I møte om kraftprisene

Terje Riis-Johansen.
Terje Riis-Johansen. Bilde: Camilla Aadland
25. feb. 2010 - 08:33

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) avbrøt onsdag vinterferien og skal torsdag møte representanter for energimyndighetene for å diskutere kraftprisene.

Flere møter i dag

– Han avlyste ferien onsdag og møter torsdag morgen i departementet. I løpet av dagen skal han møte ulike deler av energimyndighetene med tanke på de ekstreme strømprisene i Norden, opplyser statssekretær Robin Martin Kåss (Ap) i Olje- og energidepartementet til NTB.

Riis-Johansens partifelle Anita Utseth, som er Senterparti-leder i Trondheim og tidligere statssekretær i Olje- og energidepartementet, sier til Dagens Næringsliv at Riis-Johansen kan sørge for rask oppstart av reservekraft dersom han mener at regelverket ikke tillater oppstart av mobile kraftverk.

Ekstremsituasjon

Sps 2. nestleder Trygve Slagsvold Vedum tror Stortinget må involveres før Riis-Johansen eventuelt tar i bruk reservekraft.

– Det er ikke sikkert at han har mandat til å iverksette oppstart nå, ut ifra de reglene Stortinget har lagt for bruk av reservekraften. Spørsmålet er om statsråden må ta en ny runde med Stortinget og sikre at de mobile gasskraftverkene kan brukes i slike ekstreme situasjoner som nå, sier Vedum. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.