I morgen takker M/S Randsfjordferja II av etter 72 års tjeneste

Men sine første 20 år gikk den i trafikk på Mjøsa.

Randsfjordferja II kjører sin siste tur fra Horn til Tangen i onsdag 1. desember 2021.
Randsfjordferja II kjører sin siste tur fra Horn til Tangen i onsdag 1. desember 2021.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
30. nov. 2021 - 09:51

M/S Randsfjordferja II ble satt i drift i 1950, og var de første 20 årene i drift på Mjøsa. De siste 50 årene har ferja vært i trafikk på Randsfjorden. Ferja hadde sin siste offisielle rutetur fra Horn til Tangen mandag 29. november klokken 08.30.

Siste tur med ferja

Innlandet fylkeskommune inviterer til en avskjedsmarkering for Randsfjordferja II onsdag 1. desember klokken 12.00. Markeringen finner stedet på Tangen ferjekai. 

På markeringen vil ordfører Randi Eek Thorsen i Gran kommune fortelle om ferjas betydning for folket langs Randsfjorden. Fylkespolitiker Anne Elisabeth Thoresen vil på vegne av Innlandet fylkeskommune takke av Randsfjordferja II.

- Randsfjordferja II vil etter talene ta en siste tur ut på Randsfjorden og hilse på Randsfjordferja Elrond. Alle som ønsker å ta en siste tur med Randsfjordferja II er velkommen til å være med på kjøretur, forteller enhetsleder Geir Hestetræet i Innlandet fylkeskommune. 

En periode uten ferje

Vannstanden i Randsfjorden synker på denne tida av året. Derfor må den gamle ferja tas på land mens det fremdeles er nok vann til at dette lar seg gjøre.

Det betyr at Randsfjordsambandet blir uten ferje i en periode, inntil den nye Randsfjordferja Elrond er ferdig testet og klar til å gå i rute. Mannskapet blir overført til Randsfjordferja Elrond og får opplæring der de neste ukene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.