NYHETER_BYGG

I friluft på Sunndalsøra

2. mars 2001 - 11:04

ABB leverer anlegget, som skal være ferdig installert sommeren 2002. Kontrakten har en verdi på vel 30 millioner kroner.

Dette er den andre ABB-leveransen til Hydro Aluminium Sunndal. Fra før har ABB signert kontrakt om omlegging av strømforsyning i forbindelse med klargjøring av tomten til den nye ovnshallen.

Friluftsanlegget er basert på ABBs nye multifunksjonsenhet, Combined, som kombinerer effektbryter- og skillebryterfunksjon i én enhet. De nye enhetene har økt driftssikkerhet, trenger mindre plass og vedlikehold, og påvirker miljøet i mindre grad enn tidligere løsninger.

Installasjonen vil skje i to omganger. De fem første enhetene vil bli installert og satt i drift til sommeren for sikre kraftforsyningen til eksisterende ovner under utvidingsperioden ved verket. De neste 12 vil bli installert og satt i drift sommeren 2002. Teknologien og hovedproduktene i leveransen er utviklet og blir levert av ABB i Sverige, mens ABB i Norge står for ingeniørtjenester og installasjonen av anlegget.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.