I ettermiddag åpner Nye Veiers første prosjekt

E18-tunnelene Kjørholt og Bamble åpner klokken 14.00 fredag.

Snart er det igjen trafikk gjennom de to tunnelene.
Snart er det igjen trafikk gjennom de to tunnelene. Foto: Nye Veier
31. aug. 2018 - 12:33

Når tunnelene er gjenåpnet kan E18-trafikken igjen gå over Grenlandsbrua.

– Det er gledelig at Nye Veier nå åpner sin første veistrekning. Dette tunnelprosjektet har vært komplisert både teknisk og med tanke på logistikk. Vi er glad for at alt har gått som planlagt. Det er viktig for oss å forsikre omgivelsene om at våre prosjekter går etter planene og innen avtalte kostnadsrammer, sier administrerende direktør i Nye Veier, Ingrid Dahl Hovland i en pressemelding. 

Prosjektet har bestått av både rehabilitering av Kjørholt og Bamble tunneler og sprengning av nye parallelle tunnelløp. Anleggsarbeidene har pågått over to somre. 

– I alt arbeidet har det vært god dialog med involverte parter for å sikre effektiv framdrift. Dette samarbeidet er viktig ikke minst for å minimalisere belastningen på eksisterende vei ved transport av masser. Vi vil berømme entreprenør og samarbeidspartnere med jobben så langt, sier Ruth G. Haug, utbyggingssjef for prosjekt E18 Kjørholt og Bamble tunneler i meldingen. 

Det er hektisk i forkant av åpningen, så veier24 fikk bare så vidt snakket med en representant fra selskapet fredag formiddag, mens de var på vei ut til anlegget. 

– Vi ønsker å takke tålmodige naboer og bilister, var den korte kommentaren. 

Tunnelene har vært stengt siden 2017, og det er BetonmastHære som fikk kontrakten på om lag 600 millioner kroner. 

LES OGSÅ: Nok en storkontrakt signert av Hæhre

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.