Mandag legges statsbudsjettet frem - dette er lekkasjene innen samferdsel

Se oversikten.

Samferdselsminister Jon Georg Dale legger frem regjeringens forslag til samferdselsbudsjett. Dette skjer i Molde mandag
Samferdselsminister Jon Georg Dale legger frem regjeringens forslag til samferdselsbudsjett. Dette skjer i Molde mandag Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
NTB
8. okt. 2018 - 07:30

I dag legges regjeringens forslag til statsbudsjett frem. Som vanlig har det vært en rekke lekkasjer i forkant.

Her er det vi har fått vite så langt når det gjelder samferdsel:

-Regjeringen vil øke satsingen på kollektivtransport og gang- og sykkelveier med 45 prosent, melder Aftenposten. Det betyr at potten for dette vil bli på 3,7 milliarder i 2019. I tillegg settes det av 391 millioner kroner til bygging av Fornebubanen.

-Regjeringen har satt av 27 milliarder kroner til ulike jernbaneprosjekter. Det er 12 prosent mer enn i årets budsjett. InterCity Vestfoldbanen, planlegging av InterCity Østfoldbanen og en ny Oslo-tunnel blant prosjektene som får økt støtte.

-Det foreslås nær 1,1 milliarder kroner til skredsikring av riksveier, samt 800 millioner kroner til skredsikring av fylkesveiene, ifølge Trønder-Avisa.

-Regjeringen øker bevilgningene til vedlikehold av riksveier med 400 millioner kroner, melder NRK. Mesteparten skal gå til tunneler.

-Regjeringen setter av 25 millioner kroner til forsterking av bruer på fylkesveiene. Formålet er å få ned transportkostnadene for tømmertransport, melder Nationen.

LES OGSÅ: Regjeringen vil bruke 300 millioner på å forsterke bruer på fylkesveiene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.