VEI & ANLEGG

I dag braker det løs: – Dette blir vårens vakreste eventyr!

Når anleggsbransjen møtes til sin store messe Vei & Anlegg denne uka, skjer det i helt ny drakt. Hellerudslettas gjørme er erstattet med innendørs utstillingshaller på Norges Varemesse i Lillestrøm.

– Jeg gleder meg veldig til at vi kan åpne dørene på Lillestrøm 11.mai. Dette blir vårens vakreste eventyr for den norske anleggsbransjen, sier messegeneral Tone Lindberg Grøstad.
– Jeg gleder meg veldig til at vi kan åpne dørene på Lillestrøm 11.mai. Dette blir vårens vakreste eventyr for den norske anleggsbransjen, sier messegeneral Tone Lindberg Grøstad. Foto: Jarle Skoglund
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
11. mai 2022 - 01:00

To år med koronarestriksjoner gjorde at Vei & Anlegg-messen to ganger måtte flyttes. Først fra 2021 til februar 2022. Så gjorde nedstengningen før jul at den ble flyttet fra februar til mai.

– Nå er vi endelig klar, og vi gleder oss veldig å komme i gang. Målet er 20.000 besøkende under arrangementet 11.–14. mai, sier messegeneral Tone Lindberg Grøstad.

Tungt og stort utstyr

I dag åpnes dørene på Norges varemesse åpnes til det som bli den tyngste utstillingen som noen gang har vært arrangert i messehallene i Lillestrøm.

– Selv om Hellerudsletta kunne være flott på en solskinnsdag med store, grønne uteområder å boltre seg på, ble det hele veldig væravhengig. Gjørmete parkeringsområder, vanskelig logistikk med tunge maskiner inn og ut på dårlig underlag og begrenset toalettkapasitet gjorde at Maskingrossiternes Forening ganske raskt etter forrige messe i 2018 tok beslutningen om å flytte landets største bransjemesse til Lillestrøm og Norges varemesse.

– Det betyr at vi nå har mindre plass å boltre oss på. Mens vi hadde 60.000 kvardratmeter utstillingsareal på Hellerudsletta, har vi nå 26 000 kvadratmeter å boltre oss på. Særlig de største utstillerne må dermed gå noe ned på størrelsen på deres stand.

Blir en folkefest

– Men mottagelsen har vært veldig positiv, og jeg er sikker på at vi skal få til å lage samme folkefesten ved årets Vei & Anlegg som det har vært tidligere, sier Tone Lindberg Grøstad som legger til at hver en kvadradtmeter utstillerplass er utsolgt, og at det fortsatt står firmaer på venteliste.

Vis mer

Og det kommer ikke til å mangle store maskiner. Den største som skal inn i en av hallene er en 70-tonns gravemaskin. Men det blir også et uteområde mellom hall B og C, hvor en del stort utstyr blir å finne.

- Og om været lokker til å være mye ute, blir det en egen uteservering hvor man kan få både vått og tørt, sier Tone Lindberg Grøstad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.