BYGG

Hytter verdt millioner gikk opp i røyk på Voss

Voss Resort: – Vi går nok på et solid inntektstap.

Fire leiligheter i et hyttefelt på Voss ble totalskadd i en brann natt til første nyttårsdag. 20 personer ble sendt til sykehus for sjekk som følge av brannen.
Fire leiligheter i et hyttefelt på Voss ble totalskadd i en brann natt til første nyttårsdag. 20 personer ble sendt til sykehus for sjekk som følge av brannen. Foto: Arne Hofseth / NTB scanpix

Ingen kom til skade da et hyttefelt på Voss brant ned natt til første nyttårsdag, men verdier for 30 millioner kroner gikk tapt, ifølge Voss Resort.

Selskapet eier de seks leilighetene i hyttefeltet som brant ned, skriver Bergens Tidende

Les også

– Viktigst at ikke liv gikk tapt

Leilighetene ble bygget i 2015 med en markedsverdi på 4 millioner kroner per leilighet. Inkludert inventar gikk verdier for drøyt 30 millioner kroner opp i røyk, ifølge selskapets direktør Øyvind Wæhle.

– Det viktigste er at det ikke gikk liv tapt, sier han.

Voss Resort eier skianlegget i Bavallen og fem andre leiligheter på stedet. De driver i tillegg med eiendomsutvikling i området. 

Les også

Fullbooket hele vinteren

– Leilighetskomplekset utgjør således en mindre del av selskapet vårt. Bedriften står ikke og faller på dette. Men vi var fullbooket i hele vinter, så vi går nok på et solid tap av leieinntekter, sier Wæhle.

Store brannmannskaper fra Voss, Granvin og Dale ble natt til første nyttårsdag satt inn i kampen mot brannen som var så kraftig at 88 personer måtte evakueres. De fleste var lokale beboere som ble reddet fra kraftig røyk, mens 29 av dem var utenlandske turister, inkludert fem engelske familier og to nederlandske, som bodde i de nedbrente leilighetene. Ingen ble skadd.

Les også

Les mer om: