BYGG

Hytter verdt millioner gikk opp i røyk på Voss

Voss Resort: – Vi går nok på et solid inntektstap.

Fire leiligheter i et hyttefelt på Voss ble totalskadd i en brann natt til første nyttårsdag. 20 personer ble sendt til sykehus for sjekk som følge av brannen.
Fire leiligheter i et hyttefelt på Voss ble totalskadd i en brann natt til første nyttårsdag. 20 personer ble sendt til sykehus for sjekk som følge av brannen. Foto: Arne Hofseth / NTB scanpix
3. jan. 2019 - 09:36

Ingen kom til skade da et hyttefelt på Voss brant ned natt til første nyttårsdag, men verdier for 30 millioner kroner gikk tapt, ifølge Voss Resort.

Selskapet eier de seks leilighetene i hyttefeltet som brant ned, skriver Bergens Tidende

Ljusdal, Sverige 20180718.
Flybilder fra brannen rundt Ljusdal i Sverige, onsdag.
Foto: Maja Suslin / TT / NTB
Les også

Overrasket over eget temperatur-funn: − Kan påvirke hjertefrekvens og blodtrykk

– Viktigst at ikke liv gikk tapt

Leilighetene ble bygget i 2015 med en markedsverdi på 4 millioner kroner per leilighet. Inkludert inventar gikk verdier for drøyt 30 millioner kroner opp i røyk, ifølge selskapets direktør Øyvind Wæhle.

– Det viktigste er at det ikke gikk liv tapt, sier han.

Voss Resort eier skianlegget i Bavallen og fem andre leiligheter på stedet. De driver i tillegg med eiendomsutvikling i området. 

Containerne på godstoget lå nærmest stablet oppå hverandre etter avsporingen ved inngangen til Arnanipatunnelen i Bergen.
Les også

Bane Nor krever at togselskapet betaler for oppryddingen

Fullbooket hele vinteren

– Leilighetskomplekset utgjør således en mindre del av selskapet vårt. Bedriften står ikke og faller på dette. Men vi var fullbooket i hele vinter, så vi går nok på et solid tap av leieinntekter, sier Wæhle.

Store brannmannskaper fra Voss, Granvin og Dale ble natt til første nyttårsdag satt inn i kampen mot brannen som var så kraftig at 88 personer måtte evakueres. De fleste var lokale beboere som ble reddet fra kraftig røyk, mens 29 av dem var utenlandske turister, inkludert fem engelske familier og to nederlandske, som bodde i de nedbrente leilighetene. Ingen ble skadd.

Kart over hvordan vei og jernbanestrekningen mellom Arna-Stanghelle på E16 kan se ut i fremtiden. <span style="font-style: italic; color: rgb(107 114 128/var(--tw-text-opacity)); font-size: 0.875rem;">Illustrasjon: Statens vegvesen v/ Brit Elve Strand.</span>
Les også

Tok til tårene: Nå skal «dødsveien» rustes opp for 39 milliarder

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.