BYGG

Hytteeier dømt til fengsel for bygging av tennisbane og underjordisk gang i strandsonen

«Har utvist en nærmest total mangel på respekt for plan- og bygningslovgivningen», heter det i dommen.

Her falt dommen der en hytteeier er dømt til fengsel og bøter for ulovlig bygging i Grimstad. To entreprenørselskaper og ett arkitektselskap er også dømt til bøter.
Her falt dommen der en hytteeier er dømt til fengsel og bøter for ulovlig bygging i Grimstad. To entreprenørselskaper og ett arkitektselskap er også dømt til bøter. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
26. okt. 2018 - 16:04

Princess-eier og mangemillionær Hanne Madsen er dømt til betinget fengsel og bøter for å ha bygget en tennisbane og en underjordisk gang i strandsonen.

I tillegg har hun opparbeidet en voll og utvidet en kjeller innenfor 100-metersbeltet fra sjøen ved hytta i Grimstad, ifølge Økokrim.

Den betingede fengselsstraffen er satt til 45 dager, mens boten er på 100.000 kroner. Også en daglig leder i et entreprenørselskap dømmes til samme straff.

I dommen fra Aust-Agder tingrett heter det at rettens flertall «ser svært alvorlig» på atferden til hytteeieren og den daglige lederen, og at begge har «utvist en nærmest total mangel på respekt for plan- og bygningslovgivningen».

To entreprenørselskaper er samtidig idømt bøter på henholdsvis 250.000 kroner og 100.000 kroner. For øvrig er BGM Arkitekter idømt en bot på 150.000 kroner for falsk forklaring til offentlig myndighet og brudd på plan- og bygningsloven. En person har vedtatt et forelegg på 20.000 kroner for de samme forholdene, ifølge Økokrim.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.