NYHETSBREV

Hypteck vil ta markedsandeler

Med nye eiere og nytt agentur vil Hypteck vokse

4. juni 2014 - 06:00

Sent i mai ble det gjort kjent at amerikanske MRC Global har kjøpt Hypteck, der gründer og daglig leder Steinar Haugerud fortsetter i lederposisjonen.

Yokogawa

Det var årets andre store endring for drammensselskapet. I februar overtok de som leverandør av Yokogawa i Norge,  som i mange år har brukt Leif Kølner Ingeniørfirma som norsk distributør.

Til Automatisering forteller Haugerud, fra selskapets stand på Eliaden, at Hypteck har ansatt fire nye . Hovedsegmentene i dag er offshore, prosessindustrien og marin industri, eller skip.

Sikter mot markedsandeler

– Det er fortsatt et voksende marked, likevel må vi ta markedsandeler fra konkurrentene, sier Haugerud.

Han er først litt tilbakeholden med å nevne dem.

– Selv om de er konkurrenter samarbeider vi jo også med dem. Men de største og viktigste konkurrentene våre er Endress + Hausser, Emerson og Krohne, vi samarbeider med alle tre.

 

Daglig leder Steinar Haugerud mener Hypteck kan omsette Yokogawa-utstyr for et sekssifret millionbeløp. Her er han i verkstedet på Skotselv (arkivfoto).
Daglig leder Steinar Haugerud mener Hypteck kan omsette Yokogawa-utstyr for millioner. Her er han i verkstedet på Skotselv (arkivfoto).

Venter vekst

I fjor omsatte Hypteck for 225 millioner kroner med knapt 70 ansatte. I år regner Haugerud med å passere 245 millioner, og øke staben med syv eller åtte personer

Prosessindustrien er ikke et sted å satse på vekst, derfor venter selskapet at veksten kommer på marin side, og offshore. At Hypteck har fått Yokogawa inn i sortimentet betyr for at selskapet nå kan tone opp på systemsiden og instrumentering.

– For oss går det stort sett i trykk, flow og temperatur, i tillegg til mekanisk instrumentering. I tillegg gjør vi litt engineering og installasjon. Det viser seg nødvendig, ofte må det også til litt veiledning for å få ting i gang.

Beholder navnet

Foreløpig er det ingen planer om navneendring. Hypteck fortsetter som eget selskap under eget navn.

– Hyptecks virksomhet utfyller vårt oppkjøp av MRC Teamtrade, et datterselskap av vårt nylige oppkjøp av selskapet Stream i Norge, sier Andrew Lane, CEO i MRC Global i en pressemelding.

I tillegg til Teamtrade hadde Stream også selskapene Energy Piping og Solberg & Andersen som nå utgjør en del av det Houston-baserte amerikanske selskapet sin satsing i Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.