NYHETSBREV

Hypteck kjøpt av amerikansk selskap

MRC Global har kjøpt norske Hypteck

Steinar Haugerud, adm.dir Hypteck
Steinar Haugerud, adm.dir Hypteck Bilde: Joachim Seehusen
30. juni 2014 - 07:00
Vis mer

Sent i mai ble det gjort kjent at amerikanske MRC Global har kjøpt Hypteck, der gründer og daglig leder Steinar Haugerud fortsetter i lederposisjonen.

Yokogawa

Det var årets andre store endring for Drammen-selskapet. I februar overtok de som leverandør av Yokogawa i Norge, som i mange år har brukt Leif Kølner Ingeniør­firma som norsk distributør.

Les om: Hypteck blir distributør for Yokogawa

Til Automatisering forteller Haugerud, fra selskapets stand på Eliaden, at hans mål er økt salg. Hovedsegmentene i dag er offshore, prosessindustrien og marin industri, eller skip.

– Det er fortsatt et voksende marked, likevel må vi ta markedsandeler fra konkurrentene, sier Haugerud.

Han er først litt tilbakeholden med å nevne dem.

– Selv om de er konkurrenter, samarbeider vi jo også med dem. Men de største og viktigste konkurrentene våre er Endress+Hauser, Emerson og Krohne.Vi samarbeider med alle tre.

Venter vekst

I fjor omsatte Hypteck for 225 millioner kroner med knapt 70 ansatte. I år regner Haugerud med å passere 245 millioner, og øke staben med syv eller åtte personer

Prosessindustrien er ikke et sted å satse på vekst, derfor venter selskapet at veksten kommer på marin side – og offshore. At Hypteck har fått Yokogawa inn i sortimentet, betyr at selskapet nå kan styrke seg på systemsiden og instrumentering.

– For oss går det stort sett i trykk, flow og temperatur, i tillegg til mekanisk instrumentering. I tillegg gjør vi litt engineering og installasjon. Det viser seg nødvendig, ofte må det også litt veiledning til for å få ting i gang.

Les om: Sleipner måler temperaturen trådløst

Beholder navnet

Foreløpig er det ingen planer om navneendring. Hypteck fortsetter som eget selskap under eget navn.

– Hyptecks virksomhet utfyller vårt oppkjøp av MRC Teamtrade, et datterselskap av vårt nylige oppkjøp av selskapet Stream i Norge, sier Andrew Lane, CEO i MRC Global i en pressemelding.

I tillegg til Teamtrade hadde Stream også selskapene Energy Piping og Solberg & Andersen som nå utgjør en del av det Houston-baserte amerikanske selskapet sin satsing i Norge.

I tillegg til Teamtrade hadde Stream også selskapene Energy Piping og Solberg & Andersen som nå utgjør en del av det Houston-baserte amerikanske selskapet sin satsing i Norge.Eliaden 2014 Steinar Haugerud, amd.dir Hypteck Joachim Seehusen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.