INDUSTRI

Hydros nye konsernsjef vil satse på bærekraft

Hilde Merete Aasheim overtar i dag stillingen som Hydros konsernsjef. Hun vil satse på bærekraft og gjør endringer i konsernledelsen.

Hilde Merete Aasheim overtar i dag som ny konsernsjef i Hydro, etter Svein Richard Brandtzæg t.h.
Hilde Merete Aasheim overtar i dag som ny konsernsjef i Hydro, etter Svein Richard Brandtzæg t.h. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
8. mai 2019 - 08:42

Aasheim har mål om å øke lønnsomheten og styrke arbeidet for å gjøre selskapet til en
ledende leverandør av avanserte lavkarbonprodukter og -løsninger.

– Selv om vi fortsatt er optimistiske når det gjelder de langsiktige utsiktene for aluminium og Hydro etterhvert som vi går mot et sirkulært lavkarbonsamfunn, må vi erkjenne at vi har utfordringer vi må løse for å styrke resultatene og kontantstrømmen vår, sier Aasheim i en børsmelding.

Aasheim vil også styrke Hydros arbeid med lavkarbonprodukter- og løsninger, og vil ha en mer bærekraftig miljøprofil gjennom hele aluminiumens livsløp.

Miljøbevisste aluminiumskunder

– Kundene søker stadig mer avanserte løsninger med lavest mulig miljøpåvirkning,
fra bygg og anlegg til biler, emballasje og elektronikk, sier Aasheim.

Hun har også ambisjoner om å effektivisere driften og sørge for en strengere kapitaldisiplin.

– Vi vil undersøke alle muligheter for å bedre inntjeningen fra valsede produkter i framtiden, sier Aasheim.

Hun starter også med å gjøre endringer i ledelsen: Eivind Kallevik overtar som leder for Primærmetall etter Aasheim selv, mens Einar Glomnes, tidligere leder for globale deleide verk i Primærmetall, vil erstatte leder for Valsede Produkter, Kjetil Ebbesberg. Pål Kildemo overtar som konserndirektør for økonomi og finans (CFO) etter Eivind Kallevik, ifølge børsmeldingen.

Vil få i gang Alunorte 

Vis mer

Aasheim understreker i meldingen at Hydros aluminaraffineri Alunorte må komme tilbake i full produksjon så snart som mulig for å gjenopprette normal drift i Brasil.

Alunorte-fabrikken måtte stenge i februar i fjor etter at kraftig uvær førte til at fabrikken slapp ut ubehandlet regnvann. Hydro fikk senere lov til å drive fabrikken på halv maskin. I midten av april skrev Dagens Næringsliv at anlegget kan være tilbake i full drift innen få uker.

Aasheim har siden 2008 ledet Hydros forretningsområde Primæraluminium. Hun har jobbet innen industrien hele sin karriere, blant annet i Elkem, Statoil og Hydro, der hun har tilbrakt totalt tolv år.

Aasheim har tidligere vært leder for den globale industriforeningen International Aluminium Institute og Norsk Industri og vært styremedlem i entreprenørselskapet Veidekke og gjødselselskapet Yara.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.