NETTARKIV

Hydrokjøp for 580 millioner

Hild Lamvik
27. jan. 2002 - 15:51

Hydro har betalt 580 millioner kroner for aksjene i selskapet. Tolouse-baserte Technal produserer et bredt spekter av aluminium byggesystemer som inngår i eksempelvis dører, vinduer og fasadeløsninger. Selskapet hadde i fjor en omsetning på ca. 2,2 milliarder kroner, en økning på ti prosent fra året før. I kontrakten inngår overtakelse av Technals gjeld på 290 millioner kroner.

Overtakelsen gjør Hydro Building Systems til verdens ledende innen byggesystemer basert på aluminium profiler. Hydro Building systems er en enhet innen Hydro Aluminium Profiler, som er en av sju sektorer innen Hydro Aluminium.

Norsk Hydro inngikk tidligere i januar i år avtale om å kjøpe samtlige aksjer i det tyske selskapet VAW aluminium AG. Overtagelsen av VAW. som er avhengig av konkurransemyndighetenes samtykke, vil gjøre Hydro til et av verdens største aluminiumselskaper, og det største i Europa. Den samlede omsetning for Hydro Aluminium etter overtagelsen blir om lag 80 milliarder kroner, og selskapet vil ha vel 30.000 ansatte.- Med kjøpet av Technal blir vi ikke bare klart størst innen aluminium byggesystemer i Frankrike og en ledende leverandør i Europa - vi vil også ha en sterk plattform og vokse videre fra utenfor Europa, uttaler leder Jan Fredrik Meling i Hydro Building Systems i en pressemelding.

Les mer om: