ARBEIDSLIV

Hydrogenlagring lokker dr.inger

Det har Institutt for energiteknikk (Ife) på Kjeller fått erfare da de søkte etter tre dr.ingeniører til sin sektor nukleærteknologi og fysikk. Stillingene ble utlyst i Teknisk Ukeblad nr. 26.

Nå er søknadsfristen ute, og avdelingssjef Arne T. Skjeltorp sitter med 25 kandidater å velge mellom, fem av dem er kvinner.

To av stillingene er også aktuelle som stipendiatstillinger for yngre sivilingeniører.

- Normalt får vi ikke så mange søkere, men dette er et spenstig tema, det er fremtidens energibærer vi snakker om sier Skjeltorp.

Han er godt fornøyd med at det også er kommet en rekke søkere fra utlandet. Både USA, Frankrike, Tyskland, Sverige og India er representert på listen.

- Det viser at Ife har et godt renommé innen hydrogen, fastslår Skjeltorp.

Søkerne har variert bakgrunn, hovedsakelig innen fysikk eller kjemi. De fleste har nylig disputert eller skal snart disputere.

Skjeltorp regner med å få gått gjennom søknadene og laget en prioritert liste i løpet av første halvdel av september. Deretter følger intervjuer med de mest aktuelle kandidatene. - Jeg håper vi har alle på plass før jul.

Lønnen vil havne på noe over 300.000. - Det er ikke økonomisk lukrativt å satse på en klassisk forskerkarriere. Rekruttering vil bli et stort problem fremover hvis ikke noe skjer. Vi venter mangel på gode kandidater i de kommende årene, sier Skjeltorp.Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.