OLJE OG GASS

Hydro vurderer India

Ole K. Helgesen
1. nov. 2006 - 07:15

Tore Torvund, visepresident i Hydro, innrømmer at India er interessant for den norske oljekjempen.

- Jeg skal ha flere møter med myndighetene og indiske aktører senere i dag for å finne ut mer om mulighetene her. Så får vi se, sier Torvund til Teknisk Ukeblad. Hydro-toppen er på en sjarmoffensiv i India sammen med en rekordstor norsk næringslivsdelegasjon.Vil ha Norge med

Indiske myndigheter ønsker at norske oljeselskaper og leverandører skal delta i olje- og gassutvinning i India.

-Selvfølgelig vil vi ha samarbeid med selskaper som har en utvinningsgrad på opptil 60 prosent, når vi selv strever med 30 prosent, sa V.K. Sibal, direktør i det indiske hydrokarbondirektoratet, på seminaret Intsok og Innovasjon Norges arrangerte i millionbyen Mumbai.

Oljedirektøren fortalte om store muligheter utenfor den store indiske kysten. - Hele 70 prosent av områdene utenfor India er fortsatt ikke utforsket. Og 1,35 millioner kvadratkilometer av det uutforskede området ligger på dypt vann, noe som burde passe norske selskaper godt, understreket han.Sibal forklarte at alle viktige aktører må satse i India fordi det er et enormt forbrukermarked. Og det vil stadig bli større. I dag står India for 3,5 prosent av verdens energiforbruk. Dette er forventet å vokse til 4,1 prosent, ifølge Sibal.–Sent ute

Ifølge forretningsrådgiver Sanjiv M. Jhangiani i UBC Advice, kommer norske energiselskaper sent inn i det indiske markedet.

- Norske selskaper innen energisektoren har foreløpig ikke vært spesielt aktive i India. Men nå har flere og flere fått øynene opp for de enorme mulighetene. India har en enormt lang kystlinje som gir store muligheter både for oljeselskapene og leverandørindustrien i Norge.Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen er også i India for å styrke båndene mellom de to landene. Han mener begge landene har mye å tilby hverandre. - Norske selskaper bør absolutt være interessante for indiske myndigheter. Og det samme gjelder den andre veien, sa Enoksen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.