INDUSTRI

– Hydro-styret delte ut for mye penger

OPTIMIST: Eivind Reiten har fortsatt tro på Shtokman.
OPTIMIST: Eivind Reiten har fortsatt tro på Shtokman. Bilde: Ole Ketil Helgesen
30. juli 2007 - 09:40

Da Hydro-styret i forrige uke betalte ut 210 millioner til 35 sjefer, betalte de trolig ut minst 46 millioner kroner mer enn nødvendig, ifølge beregninger fra Aftenposten og E24.

Opp til styret

Disse millionene ble betalt ut for opsjoner som skulle opptjenes gjennom ledernes arbeidsinnsats for Hydro i fremtiden, fram til årene 2008, og Hydro-styret behøvde ikke å betale ut alle disse millionene.

Det var nemlig opp til styret alene – og ikke et forhandlingsspørsmål mellom styre og den enkelte leder – hvordan opsjonsprogrammet skulle avsluttes hvis det oppsto en situasjon der dette var naturlig. Det bekrefter informasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen i Hydro overfor Aftenposten.

Hydro vil ikke offentliggjøre sine interne retningslinjer for opsjonsavtalene, og vil heller ikke legge fram hvilke fullmakter styret hadde fra generalforsamlingen.

Kunne saksøke Hydro

VG skriver at Hydros juridiske avdeling skal ha gitt et entydig råd til styret: Hvis ikke de 35 lederne ble kompensert fullt ut for de tildelte opsjonene nå, ville de kunne saksøke Hydro senere.

– Dette er helt nye opplysninger for meg, sier statssekretær Rikke Lind (Ap) i Næringsdepartementet til VG.

Gransker utbetalingen

Søndag ble det kjent at Næringsdepartementet vil iverksette full juridisk gjennomgang av millionutbetalingene. Regjeringsadvokaten og et eksternt advokatbyrå vil få i oppdrag å se på de juridiske forholdene rundt utbetalingene.

Hydros informasjonsansvarlige for denne saken, Inger Sethov, sa til NTB søndag kveld at det internt i selskapet er besluttet at verken styreleder eller konsernsjef vil kommentere regjeringens beslutning.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.