INDUSTRI

Hydro: Sliter med å selge Raufoss

TRUET: Produksjonen av bildeler ved Hydro Aluminium på Raufoss har vært alt annet enn en gullgruve for Hydro. I verste fall kan det nå bety kroken på døra.
TRUET: Produksjonen av bildeler ved Hydro Aluminium på Raufoss har vært alt annet enn en gullgruve for Hydro. I verste fall kan det nå bety kroken på døra. Bilde: Hydro / Simon McComb
Mona Strande
1. juni 2007 - 08:59

Bedriften har 610 ansatte og nullresultat, og fremstår nå som det eneste "problembarnet" i det nye aluminiumselskapet Hydro.

Krevende å selge

- Dette er en krevende virksomhet å selge. Vi kan ikke garantere at den blir solgt, sier finansdirektør John O. Ottestad i Hydro til Dagens Næringsliv.

Hydro har tidligere signalisert at målet var å sluttføre salget av Raufoss-selskapet, som produserer støtfangere til kunder som Volvo, Audi, BMW og Ford, innen sommeren.

Flere aktuelle kjøpere

Nå åpner Ottestad for at salget kan bli lagt på is til resultatene er bedre.

- Hovedalternativet vårt er salg. Det er flere aktuelle kjøpere som har meldt seg per i dag. Vi har ikke kommet frem til et resultat ennå, men prosessen er ikke avsluttet, sier Ottestad til DN.

Han understreker at de ikke arbeider med nedleggelse.

Vanskelig med usikkerhet

Klubblederen på Raufoss er imidlertid svært skeptisk til fremtidsutsiktene.

- Hvis Hydro nå forlenger denne salgsprosessen, så vil det være en katastrofe for oss. Da blir det vanskelig for oss å holde på både kunder og ansatte. Da tror jeg denne bedriften kommer til å gå dukken, sier klubbleder Michael Hall ved Hydro Automotive Structures.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.