ARBEIDSLIV

Hydro-skute i motvind

29. apr. 2002 - 11:35

Driftsinntektene for Hydro var for første kvartal 38,039 milliarder kroner, mot 41,128 milliarder kroner i 2001. Det gir et driftsoverskudd på 4,823 milliarder kroner, mot 7,445 milliarde kroner i fjor.

Lavere priser

Hydro opplever en prisnedgang på alle sine tre virksomhetsområder. Prisen på olje og gass er gått ned med nesten 45 kroner fatet i forhold til fjoråret, aluminiumsprisene er redusert på grunn av lavere byggeaktivitet i Europa, og prisen på kunstgjødsel er også lavere. Innefor kjemi går det også tregere med reduserte priser på plastråstoff.

I regnskapet for årets første kvartal mangler stort sett omsetningen fra Tyske VAW. Dette skyldes at VAW ikke ble overtatt før midten av mars. Derfor er kun to uker av VAWs omsetning tatt med i regnskapstallene.

Fortsatt er det et stykke til Hydro-skuta går på grunn. Det blir likevel tungt i og med at alle driftsområdene sliter med lavere priser. Hydro-folket får kaste seg på årene dersom de skal ro i land de samme gode resultatene som fjoråret viste. For det er ikke enkelt å krysse i motvind for skuter med kun råseil.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.