INDUSTRI

Hydro med rekordresultat

OPTIMIST: Eivind Reiten har fortsatt tro på Shtokman.
OPTIMIST: Eivind Reiten har fortsatt tro på Shtokman. Bilde: Ole Ketil Helgesen
Stein Jarle Olsen
24. juli 2007 - 09:49

Hydro la i dag frem kvartalsresultatene for andre kvartal 2007. Tallene viser et rekordhøyt resultat både i andre kvartal og i første halvår, noe som hovedsaklig skyldes høy aluminiumspris og kraftig økning i oljeprisen.

Økt resultat, lavere inntjening

Resultat etter skatt økte til 6.060 millioner kroner i andre kvartal 2007, sammenliknet med 5.932 millioner i tilsvarende kvartal i 2006.

Inntjeningen før finansposter og skatt (såkalt EBIT) gikk derimot ned, fra 15.620 millioner i fjor til 14.198 millioner i år. Det gjorde også de totale driftsinntektene, som var på 47.180 millioner, mot 48.816 millioner i samme periode i fjor.

Konsernsjef Eivind Reiten er likevel fornøyd, til tross for en milliard lavere omsetning.

- Andre kvartal bekrefter at Hydro har gode driftsresultater i alle våre kjerneaktiviteter, noe som gir oss et solid grunnlag for å vokse som globalt aluminiumselskap, sier han i en pressemelding.

Satser på aluminium

For aluminium blir Hydros store satsingsområde fremover. Statoil tar som kjent over Hydros olje- og gassvirksomhet 1. oktober, og Hydro har nylig investert stort i aluminiumsanlegg både i Qatar og i Brasil.

– Når det nå er gitt et endelig klarsignal til å starte byggingen av aluminiumsverket Qatalum i Qatar, har vi fått et nøkkelelement i vår vekststrategi på plass. Investeringer oppstrøms i strategiske geografiske områder er i samsvar med vår vekststrategi når Hydro nå går inn i en ny epoke som globalt aluminiumsselskap, sier Reiten.

Solide resultater

Aluminium Metal, som er Hydros oppstrømsvirksomhet innenfor aluminium, var like oppunder rekordresultatet fra forrige kvartal, mens nedstrømsvirksomheten, Aluminium Products, også leverte solide resultater.

– Jeg er glad for å rapportere om at Hydros omfattende omstrukturerings- og rasjonaliseringsprogram fortsatt gir forbedringer, noe som gjør at organisasjonen kan konsentrere seg om nye og lovende forretningsmuligheter over hele verden, sier Reiten.

Børsfall

Oslo Børs var imidlertid ikke særlig fornøyd med Hydros resultater, og aksjen falt med hele 5,53 % i løpet av tirsdagens børsdag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.