INDUSTRI

Hydro må kutte

Hydro vurderer nå å kutte i aluminiumsproduksjonen som følge av det dramatiske fallet i etterspørsel.
Hydro vurderer nå å kutte i aluminiumsproduksjonen som følge av det dramatiske fallet i etterspørsel. Bilde: Terje S. Knudsen/Hydro
Per Erlien Dalløkken, Trond Gram
10. nov. 2008 - 15:52

Det er krisa hos bygg- og bilindustrien som nå har nådd metallindustrien med full kraft.

Hydro betegner fallet i etterspørselen etter aluminiumsprodukter som dramatisk.

Kutt

– Derfor gjennomgår vi hele vår globale virksomhet for å vurdere tiltak som kan tilpasse produksjonen av primæraluminium til et marked som etterspør mindre aluminium og færre aluminiumprodukter, sier Hilde Aasheim, konserndirektør med ansvar for forretningsområdet Aluminium Metall i Hydro til selskapets eget nettsted .

Ned 30 prosent

Hydro har allerede redusert til et minimum all omsmelting i Norge, Europa og USA av metall fra eksterne leverandører, for å tilpasse seg det vanskelige markedet.

Hydro rammes hardt

Prisen på aluminium har falt med over 30 prosent siden september.

Hydro er forberedt på at dette ikke en noen forbigående krisesituasjon.

– Skånsomt

– Vi ser at det kan bli vanskelig å fortsette med dagens samlede produksjonsvolum dersom ikke markedene viser tegn til bedring. Derfor vurderer vi nå løpende hvordan vi kan redusere produksjonskapasitet på en mest mulig skånsom måte for selskapet og våre ansatte, sier Aasheim.

Industrien kan få skattesmell

Tror aluminiumsklyngen kan forvitre

Vanskelig marked

Ifølge Reuters uttalte konsernsjef Eivind Reiten på en konferanse i Dubai at selskapet allerede har redusert all omsmelting i Norge, Europa og USA av metall fra eksterne leverandører, for å tilpasse seg det vanskelige markedet.

På den samme konferansen meldte Rio Tintos direktør Dick Evans at de gjennomgår for bygging av et nytt smelteverk i Saudi Arabia og kan komme til å utsette prosjektet med inntil ett år.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.