OLJE OG GASS

Hydro leier produksjonskip av Maersk

KARAKTERISTSIK: Alle skip tilhørende danske A.P. Møller - Mærsk konsernet er lyseblå. Nå kommer også en nybygd FPSO høyst sannsynlig til å få samme farge. Skipet på bilder er en produkt-tanker.
KARAKTERISTSIK: Alle skip tilhørende danske A.P. Møller - Mærsk konsernet er lyseblå. Nå kommer også en nybygd FPSO høyst sannsynlig til å få samme farge. Skipet på bilder er en produkt-tanker. Bilde: A.P. Møller - Mærsk
Anders J. Steensen
27. feb. 2007 - 16:06

Sammen med Anardarko skal Hydro utvinne olje og gass fra Pelegrino-feltet utenfor kysten Brasil.

Det skal samtidig bygges to bore- og brønnplattformer ved verft i Brasil. Disse to plattformene skal koples til FPSO via fleksible rør.

Brasil-datter

Skipet skal bygges av AP Møller - Mærsk A/S og vil bli operert og vedlikeholdt av et av selskapets brasilianske datterselskaper. Partnerskapet venter at produksjonsskipet skal være klart for installasjon på feltet i begynnelsen av 2010.

Avtalen forutsetter endelig prosjektgodkjenning av partnerskapet og godkjenning fra brasilianske myndigheter av utbyggingsplanen for Peregrino-feltet.

FPSO og plattfomer

Peregrino-feltet befinner seg 85 kilometer utenfor kysten av Brasil på om lag 100 meters havdyp. De utvinnbare reservene er beregnet til mellom 300 og 600 millioner fat med tung olje.

Feltet skal bygges ut med et flytende produksjons- og lagerskip og to boreplattformer. Det skal bores 30 horisontale produksjonsbrønner og sju brønner for vanninjeksjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.