INDUSTRI

Hydro legger ned fabrikk

BILINDUSTRIEN SLITER: Hydro leverer varmevekslere i aluminium til bilindustrien. Fabrikken i Michigan, som er en del av dette nettverket, legges nå ned.
BILINDUSTRIEN SLITER: Hydro leverer varmevekslere i aluminium til bilindustrien. Fabrikken i Michigan, som er en del av dette nettverket, legges nå ned. Bilde: Stein Jarle Olsen
Camilla Aadland
1. apr. 2009 - 09:54

Etterspørselen etter Hydros aluminiumsystemer og -komponenter til bilindustrien har falt kraftig i løpet av det siste året, i takt med nedgangen i bilproduksjonen.

Som følge av dette blir presisjonsrøranlegget i Michigan lagt ned i løpet av året.Flytter til andre fabrikker

Den negative utviklingen i det nordamerikanske markedet startet så tidlig som i 2006, skjøt enda større fart i fjor, og har så langt ikke vist noen tegn til å snu, melder Hydro.

Nedleggelsen i Adrian i Michigan vil berøre omkring 120 ansatte. Som en del av prosessen vil Hydro flytte noe av produksjonsutstyret til andre anlegg i det globale nettverket.

Dagens virksomhet ved anlegget vil bli overført til Hydros fabrikker for presisjonsrør i Rockledge i Florida og Reynosa i Mexico.Ikke tegn til oppgang

Salvador Biosca, som er ansvarlig for Hydros virksomhet til bilindustrien, informerte om beslutningen på et allmøte med den lokale ledelsen og de ansatte tirsdag.

– Vi ser ingen tegn til oppgang i markedet på kort sikt, så vi er nødt til å tilpasse virksomheten vår ved å konsolidere virksomheten i Nord-Amerika, sier han i en pressemelding.

Hydros enhet for presisjonsrør i aluminium har om lag 1.200 ansatte ved produksjonsanlegg i Asia, Europa, Nord-Amerika og Sør-Amerika.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.