INDUSTRI

Hydro kjøper mer sol

SOLFANGERE: Persienner, eller "brise soleil", med innebygde solceller er et av produktene som er resultat av samarbeidet mellom Ascent Solar og Hydro Building Systems.
SOLFANGERE: Persienner, eller "brise soleil", med innebygde solceller er et av produktene som er resultat av samarbeidet mellom Ascent Solar og Hydro Building Systems.Bilde: Ascent Solar

Hydro investerte mandag 90 millioner kroner i det amerikanske solenergiselskapet Ascent Solar.

Selskapet brukte en kjøpsopsjon til å øke eierandelen fra 26,5 til 35 prosent, melder selskapet i en pressemelding .

Persienner

– Ascent har utviklet en unik teknologi for produksjon av supertynne og fleksible solcellemoduler som egner seg godt for integrering i byggsystemer. Da Hydro er en stor leverandør av byggsystemer i Europa, er partnerskapet med Ascent et viktig strategisk samarbeid, sier Einar Glomnes, som leder Hydros satsing på solenergi.

Persienner, eller «brise soleil», med innebygde solceller er et av produktene som har munnet ut av samarbeidet .

Prøveproduksjon

Ascent er nå i gang med prøveproduksjon ved et pilotanlegg. Samtidig bygges et fullskalaanlegg som skal være produksjonsklart i 2009 med en kapasitet tilsvarende 30 MW.

I tillegg til Ascent er Hydro også største industrielle aksjonær med en eierandel på 18 prosent i Norsun, som i juni i år åpnet en fabrikk for produksjon av silisiumbarrer og wafere (tynne silisiumskiver) i Årdal.

Hydro satser på Norsun

Solløft har kostet 860 millioner

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.