ARBEIDSLIV

Hydro kan bli størst på aluminium

8. nov. 2001 - 14:55

Hvis Hydro kjøper VAW blir selskapet verdens største aluminiumsprodusent.

– VAW er sterkt innenfor valsede aluminiumsprodukter, et område hvor Hydro i dag ikke har noen aktiviteter. Ved en eventuell overtakelse vil Hydro dermed dekke hele spekteret innen aluminium, både på primærmetall, ekstraderte produkter og valsede aluminiumsprodukter, sier Tore Langballe i Hydros Investor Relations-avdeling.

VAW er et av de ledende aluminiumselskaper i Europa, med en særlig sterk posisjon innen markedet for valsede produkter.

Selskapet leverer alt fra tannkremtuber til støpte motordeler, og er verdensledende på produksjon av motorblokker og sylinderhoder. VAW har en årlig inntekt på ca. 30 milliarder kroner og har 16000 ansatte. De er etablert i alle verdensdeler unntatt Afrika, og operer på 50 lokasjoner – inkludert Vigeland Metal Refinery i Vennesla.

Norsk Hydros lettmetallvirksomhet og VAW har hver for seg sin styrke i ulike deler av lettmetallindustrien, og en mulig samordning av virksomhetene vil skape det ledende aluminiumselskapet i Europa med et godt grunnlag for videre vekst, skriver Hydro i en pressemelding.

VAW har vært til salgs et par år. E.ON har ønsket å selge datterselskapet fordi det ikke har tilhørt deres kjernevirksomhet.

Forhandlingene er forventet å avsluttes i første kvartal 2002.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.