INDUSTRI

Hydro investerer mer i solenergi

VEKSTPOTENSIAL: Termisk solenergi har et stort vekstpotensial ifølge European Solar Thermal Industry Federation (ESTIF).
VEKSTPOTENSIAL: Termisk solenergi har et stort vekstpotensial ifølge European Solar Thermal Industry Federation (ESTIF). Bilde: COLORBOX


Hydro vil satse mer på sol og bygningssystemer og kjøpte seg nylig inn i Ascent Solar Technologies med 56 millioner kroner. Solenergiselskapet er blant de ledende selskapene innenfor tynnfilm og planlegger å bygge et 1,5 MW pilotanlegg i 2008, og ha klart et storskala anlegg i 2010 i Denver, Colorado.

– Ascent Solars fleksible tynnfilm er spennende. Ikke bare fordi den lave vekten gjør solcellene enklere å transportere, installere og vedlikeholde, men også fordi fleksible solceller har et meget stort anvendelsespotensial i framtiden, sier markedsleder for Olje og Energi i Hydro, Jørgen C. Arentz Rostrup.

Solcellene er ekstremt tynne, det aktive laget som konverterer sollys til strøm er ikke mer enn tre tusendels millimeter. Konvensjonelle solceller er 200 mikrometer.

Produksjonskostnadene for tynnfilm solceller er mye lavere enn for førstegenerasjon solceller, de såkalte krystallinske solceller. Disse brukes i 90 prosent av det globale solenergimarkedet.

Høsten 2006 investerte Hydro 150 millioner kroner i selskapet Norsun, som planlegger en fabrikk for produksjon av monokrystallinske silisiumskiver til solceller i Årdal.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.