ARKIVNYHETER

Hydro investerer i Kina

Anders J. Steensen
18. jan. 2011 - 14:47

Investeringen på 315 millioner kroner dekker de to pressene, inkludert installering, bygging og konstruksjon, samt tilleggsutstyr. En av de nye pressene vil i sin helhet brukes til varmevekslerkomponenter og -systemer, mens Hydro vil utnytte den andre i forhold til industrielle kunder som krever spesielle tjenester som fabrikasjon eller overflatebehandling – for eksempel i det øvre prissegmentet i bygg- og anleggssektoren.

Ut med kobber

Hydro vil etter planen starte produksjonen på den første pressen rundt midten av 2012, mens den andre vil starte flere måneder senere. Dette vil øke antall presser ved Suzhou-anlegget til tre.

¿ Trenden i bransjen er å skifte ut kobber med aluminium i varmeveksler-applikasjoner, og vi har et tilbud som kundene synes er både konkurransedyktig og attraktivt, sier Hans-Joachim Kock, leder av forretningsområdet Ekstruderte Produkter i Hydro.

Stort marked

Markedet for ekstruderte produkter i Kina er på mer enn åtte millioner tonn – nesten tre ganger så stort som det europeiske markedet – og Hydro forventer en fortsatt solid vekst i årene som kommer.

Om lag 25 prosent av markedet ligger i og rundt deltaet til elven Yangtze, som er Kinas mest avanserte og dynamiske industrielle region. Suzhou ligger i midten av denne regionen.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.