ARKIVNYHETER

Hydro inn i ICMM

Anders J. Steensen
12. mai 2011 - 09:21

Med oppkjøpet av Vales omfattende bauksitt- og aluminavirksomhet i Brasil tidligere i år har Hydro økt engasjementet i oppstrømsdelen i aluminiumbransjen. Søknaden om medlemskap i ICMM kommer som følge av denne forandringen.

¿ Hydros formål er å skape et mer livskraftig samfunn gjennom nyskapende og effektiv utvikling av naturressurser og produkter, noe som har dannet grunnlaget for hele vår 105 år lange historie, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

¿ Hydros siste trekk inn i bauksittutvinning i Brasil stiller oss overfor nye muligheter og utfordringer. Jeg håper og tror at medlemskapet i ICMM vil bli et glimrende utgangspunkt for å utveksle informasjon og lære om hvordan vi kan takle disse utfordringene for å sikre at bransjen vår utvikler seg på en ansvarlig og bærekraftig måte. Jeg ser fram til vår deltakelse i denne viktige organisasjonen, sier Brandtzæg i en pressemelding.

Mer bærekraft

Hydrosjefen ble ønsket velkommen i ICMMs råd av konsernsjefer i Barcelona på onsdag sammen med Areva, verdens største gruveprodusent av uran.

¿ Vi er svært glade for at Areva og Hydro blir medlemmer i ICMM, sier Richard Adkerson, som er konsernsjef i Freeport-McMoRan og leder av ICMM.

¿ Ikke bare viser det at disse selskapene virkelig er opptatt av bærekraftig utvikling, men også den økende anerkjennelsen av ICMMs rolle når det gjelder å hjelpe selskaper med å takle disse utordringene.

Øke standarden

ICMM ble etablert i 2001 som følge av Global Mining Initiative (GMI), et prosjekt som ble startet for å håndtere problemstillinger knyttet til bærekraftig utvikling i gruve- og metallindustrien. ICMMs visjon er “en livskraftig gruve-, mineral-, og metallindustri som er bredt anerkjent som viktig for det moderne liv og som en viktig bidragsyter til bærekraftig utvikling.”

ICMM viktigste arbeidsområde går ut på å heve den framtidige standarden på driften i gruve- og metallindustrien og å innarbeide stadig mer aktuelle globale problemstillinger som ansvarlig sourcing, materialforvaltning, samfunnsutvikling, velstandsfordeling, klimaendringer og biologisk mangfold.

Måtte evalueres

Med Areva og Hydro inkludert består ICMM av 20 medlemmer fra gruve- og metallindustrien. De store vestlige aluminiumselskapene Rio Tinto Alcan, BHP Billiton og Vale er også medlemmer. I tillegg består foreningen av 30 assosierte organisasjoner, inkludert IAI, EAA og EITI. Hydro har gjennomgått en streng søknads- og revisjonsprosess for å sikre at selskapet møter ICMMs standarder.

ICMM krever at medlemmene følger og rapporterer i forhold til ti styrende prinsipper som gjelder bærekraftig utvikling. Foreningen har konkludert med at Hydros styrende prinsipper for samfunnsansvar (CSR) og HMS (helse, miljø og sikkerhet) er i samsvar med disse kravene.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.