ARBEIDSLIV

Hydro hever kransikkerheten

21. sep. 2001 - 10:05

Alle hovedaktivitetene i tiltaksplanen som oljeselskapet leverte til Oljedirektoratet i juni er nå påbegynt. Noen av av tiltakene er også gjennomført allerede, ifølge Erik Abrahamsen, HMS-sjef for Hydro Utvikling og Produksjon (U&P) i Norge.

–Vi har kjørt flere prosjekter. Et av prosjektene heter Beste praksis for løfteoperasjoner . Det innebærer at vi har oppdatert sikkerhetsprosedyrene med nye krav for kraner og løfting. Allerede i juli ble de nye prosedyrene satt i verk, sier Abrahamsen.

Nye kompetansekrav

Prosedyrene stiller nye kvalifikasjonskrav for alle som er involvert i løfteoperajoner, og til kapasiteten – et minimum antall mennesker skal delta i løfteoperasjonene.

Hydros nye sikkerhetskrav innebærer også at alle kranoperatørene skal ha grundig opplæring og simulatortrening. Den 1.-3. oktober trenes det første operatørkullet på en kransimulator hos Ship Manoeuvring Simulator Centre (SMSC) i Trondheim .

Flere sikkerhetsledere ansatt

Erfarne senior kranfører er satt på land for å ta seg av opplæringen av kranførere og dekkspersonell. En mer omfattende modell for sikkerhetsledere er også iverksatt. Til nå har selskapet hatt om lag 40 sikkerhetsledere ansatt.

–Vi økt antallet med ti personer. Alle ti er ansatt, noen av dem har allerede tiltrådt, og resten skal være på plass innen desember, forteller Abrahamsen til tekblad.no.

Selskapet skal ha sikkerhetsledere på alle installasjoner hvor det foregår boreoperasjoner eller store konstruksjonsendringer. Alle platformer skal også ha hver sin feltenhet på land med en egen sikkerhetsleder.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.