INDUSTRI

Hydro har åpnet ny fabrikk i USA

Produksjonen av pressbolter fra aluminiumsskrap skal nå 120.000 tonn per år i Hydros nye fabrikk i Cassopolis i Michigan.

Slik har arkitektene sett for seg at den nye fabrikken i Cassopolis ser ut. Nå er produksjonen i gang, to år etter byggestart.
Slik har arkitektene sett for seg at den nye fabrikken i Cassopolis ser ut. Nå er produksjonen i gang, to år etter byggestart. Illustrasjon: Hydro
17. nov. 2023 - 08:08

Anlegget startet produksjonen 17. november, etter to års bygge- og anleggsarbeider. Hydro har investert 150 millioner dollar i anlegget, som tilsvarer omtrent 1,6 milliarder kroner med dagens kurs.

– Dette en stor dag for Cassopolis, for Michigan og for Hydro nå som USA opplever en gjenoppblomstring av industrien. Anlegget er en viktig del av vår strategi for å doble produksjonen av resirkulerte produkter og bringe mer lavkarbonaluminium til våre amerikanske partnere, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

Det norske konsernet har fra før to resirkuleringsanlegg i USA. Det siste er det første som produserer kvaliteten Circal, som leveres med garantert 75 prosent resirkulert innhold, mer om kundene ønsker det. Aluminiumet leveres i en rekke kvaliteter og skal ha et karbonavtrykk på 2,3 kilo CO2 per kilo aluminium, eller mindre. Samlet vil de tre anleggene kunne produsere mer enn 1 million tonn resirkulert aluminium.

Aluminium har et forholdsvis lavt smeltepunkt, 660 °C, resirkulert aluminium krever derfor ikke mer enn 5 prosent av energien produksjon av ny aluminium krever.

Bilindustrien er målgruppen

Pressbolter er råmaterialet for ekstruderte profiler. De viktigste bruksområdene er bilindustrien, øvrig transport, bygg og anlegg, blant annet varme- og ventilasjonskomponenter og elektronikk.

Hydro skriver i pressemeldingen at bilindustrien er ventet å bli den største kundegruppen. De første leveransene går til andre kunder, bilindustrien kommer først når kvalifiseringstester er gjennomført og bestått.

På sine engelskspråklige nettsider skriver Hydro at selskapet har som mål å bli den ledende produsenten av resirkulert aluminium i Nord-Amerika.

Økende etterspørsel

– Etterspørselen etter aluminium produsert på en bærekraftig måte har vokst raskt i praktisk talt alle våre markedssegmenter, og spesielt blant bilprodusenter. Vi ser dette som et perfekt tidspunkt for å introdusere Hydro Circal i større volumer enn tidligere. Dette er bare begynnelsen, sier Eivind Kallevik, konserndirektør for Hydro Aluminium Metal.

Den nye fabrikken får 70 ansatte. Cassopolis er en liten landsby, ifølge Wikipedia med under 2000 innbyggere, dermed blir Hydro en viktig arbeidsplass for lokalsamfunnet.

Ukrainske soldater sliter ved fronten. De mangler artilleri og annet utstyr. Her fra Bakhmut i Donetsk-regionen.
Les også

Girer opp ammunisjon-produksjonen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.