NETTARKIV

Hydro etter dødsulykken: - Noe vi må til bunns i

Ifølge Ola Sæter, konserndirektør i Norsk Hydro Energi holder selskapet alle muligheter åpne for endringer som kan og bør gjøres.
Ifølge Ola Sæter, konserndirektør i Norsk Hydro Energi holder selskapet alle muligheter åpne for endringer som kan og bør gjøres. Bilde: Hansen, Alf Ove
Trond Gram
11. mai 2009 - 10:57

Det var lørdag at to arbeidere ved Hydros kraftverk Røldal-Suldal mistet livet i et ras i forbindelse med tunnelarbeid i kraftverket. De to som omkom, jobbet for Veidekke Entreprenør AS og en underentreprenør. Umiddelbart etter ulykken ble det nedsatt en granskingskommisjon for å få svar på hva som skjedde, og om mulig hvorfor.

– Denne granskingskommisjonen ble nedsatt fordi det var umiddelbart klart for Hydro at dette er noe vi må komme til bunns i, sier pressetalsmann Erik Brynhildsbakken. – Dette er noe Hydro tar svært alvorlig og som vi må få klarhet i slik at vi kan gjøre sikkerheten ved våre anlegg enda bedre.

Ifølge konserndirektør i Norsk Hydro Energi, Ola Sæter holder selskapet nå alle muligheter åpne for hvilke endringer selskapet kan og bør gjøre. Kommisjonen er nedsatt av og ledes av Hydro, men hvem som sitter i den, vil ikke selskapet opplyse om. Når det foreligger et svar, er ennå uklart.

– Vi vil bruke den tiden som trengs for å finne svar på disse spørsmålene. Det er ingen tidsavgrensing i kommisjonens arbeid, sier Brynhildsbakken.

Arbeidet besto i å rydde opp etter et tidligere ras inne i vannkraftanlegg. Det nye raset gikk om lag en kilometer inne i tunnelen i Svandalsflona kraftstasjon, ett av sju anlegg i Røldal og Suldal som forsyner aluminiumsverket på Karmøy med kraft. TG

Les mer om: