OLJE OG GASS

Hydro bekrefter oljefunn i nord

HAR DET VI TRENGER: De særskilte kravene som stilles til petroleumsvirksomheten i Barentshavet kan oppfylles med dagens teknologi, konkluderer Veritas-rapport. Her er Nuculaprospektet for Hydro i Barentshavet.
HAR DET VI TRENGER: De særskilte kravene som stilles til petroleumsvirksomheten i Barentshavet kan oppfylles med dagens teknologi, konkluderer Veritas-rapport. Her er Nuculaprospektet for Hydro i Barentshavet. Bilde: Allan Klo/Statoil
Anders J. Steensen
28. feb. 2007 - 10:20

Hydro har påvist olje og gass i letebrønnen på Nucula-strukturen i Barentshavet.

Boringen ble gjennomført med boreriggen "Polar Pioneer" om lag 110 kilometer nordøst for Goliat-funnet og om lag 65 kilometer nord for Honningsvåg.

Rigg til Snøhvit

Boringen av undersøkelsesbrønn 7125/4-1 på Nucula-prospekte er avsluttet, hvilket betyr at riggen nå kan omdisponeres til å bore en avgrensingsbrønn på Snøhvit.

Undersøkelsesbrønnen ble boret til et totalt dyp av 1.592 meter under havoverflaten og ble avsluttet i bergarter av tidlig trias alder. Det ble påtruffet olje og gass i brønnen.

Oljerike formasjoner

Hydrokarboner ble påtruffet i den såkalte Realgrunnen-gruppen og i Kobbe-formasjonen. Dette er de samme formasjonene hvor det er påvist olje og gass i Goliat-feltet.

Fra området ble tildelt til funn ble gjort tok det to år. Det vil bli gjennomført evaluering og analyse av de innsamlede dataene for å avklare ressurspotensialet i funnet og videre planer for utvinningstillatelsen.

Brønnen vil nå bli permanent plugget og forlatt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.