PRODUKTNYHETER

Hydralift kjøper Procon

Hydralift ASA kjøper Procon Engineering AS, et heleid datterselskap av ProSafe ASA. Hydralift betaler 118 millioner NOK for aksjene i selskapet. Kjøpesummen er basert på en omforenet taksering av selskapet. Procon Engineering leverer prosessutstyr og kontrollsystem offshore og til landbasert industri, og har hovedkontor i Asker og datterselskap i England. Selskapet er velkjent på norsk sokkel for komplette anlegg for blanding, behandling og tilbakeføring av boreslam på faste og flytende innretninger. Automatiserings- og kontrollsystem inngår i slamanleggene. Selskapet ventes å omsette for ca. 220 millioner kroner i inneværende år.

For Hydralift representerer kjøpet en komplettering av deres produktspekter. De ser synergieffekter ved økt salg av Procons produkter internasjonalt, gjennom Hydralifts markedsnærvær, og ved at Procon Engineering ofte har levert produkter til Hydralift-prosjekt.

For ProSafe betyr salget at de fjerner virksomhet utenfor selskapets kjerneområder, og bidrar til det styret kaller en strømlinjeforming av ProSafe i tråd med selskapets strategi, og dessuten frigjøring av kapital til videre ekspansjon.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.