GUIDER

Hvorfor du ikke skal kjøpe iPhone-høyttaler

...selv om du har iPhone fra før av. Med Bluetooth-høyttalere kan du bruke alle mobiler.

Marius ValleMarius ValleJournalist
22. mai 2012 - 09:12

Solen titter frem, og norske som vi er siger vi ut i parker, i hager, på strender og andre steder det er greit å fyre opp grillen for å gjøre noen grillpølser om til kull.

Foruten grill, noe godt å spise og drikke, og annet sommerrelatert tilbehør er det mange av oss som liker å ha musikk til maten. Da er det selvsagt greit å bruke mobilen, syns vi. Og da mener vi ikke at du skal bruke mobilens innebygde høyttaler.

iPhone-dokk kanskje ikke beste løsning

Det finnes mange løsninger der ute, fra enkle høyttalere du kobler en ledning til, til avanserte batteridrevne dokkingstasjoner. Har du en iPhone og går i butikken for å kjøpe en høyttaler er det ikke uvanlig at de vil selge deg en iPhone-dokkhøyttaler.

Ikke et vondt ord om iPhone-dokker, men de kan jo som regel bare brukes med en iPhone. 

Det er vel og bra, men spør du oss er det aller beste å kjøpe en Bluetooth-basert løsning i stedet.

En Bluetooth-høyttaler som Nokia Play360 vil fungere like bra på LG Optimus 4X HD, Samsung Galaxy S II, HTC One S som på iPhone 4S.

Fordeler

Det er det flere grunner til, men den viktigste er kanskje at slike høyttalere kan brukes sammen med alle mobiler med Bluetooth. Kjøper du en iPhone-dokk kan den i utgangspunktet kun brukes med iPhone. 

Dersom du har iPhone i dag og kjøper en Windows- eller Android-telefon neste gang trenger du ikke å kjøpe ny høyttaler.

Et annet viktig punkt er selvsagt også at venner kan koble seg til høyttaleren og spille sin musikk, samme hvilken telefon de har. Det vil også fungere med MP3-spillere med Bluetooth, og mange løsninger har også vanlig inngang for lydkabel.

Ulemper

Ingen løsning er perfekt. Den største ulempen ved å bruke en Bluetooth-høyttaler er at de som regel ikke kan lade telefonen din, slik en iPhone-dokk gjerne gjør.

Utover dette er det ingen store ulemper ved å gå for en slik løsning.

Spotify er en perfekt følgesvenn i parken i sommer.

Slik gjør du det

Det er en smal sak å ta i bruk en trådløs Bluetooth-høyttaler. Fremgangsmåten er noe forskjellig fra høyttaler til høyttaler, og telefon til telefon, men prinsippet er det samme.

Du aktiverer paringsmodus på høyttaleren, skur på Bluetooth på telefonen, og søker opp høyttaleren. Når sammenkoblingen er gjennomført trenger du bare å ha Bluetooth aktivert på telefonen, og så vil den koble seg til høyttaleren hver gang du skrur den på.

Verre er det faktisk ikke.

Mange høyttalere har også innebygd fjernkontroll, slik at du kan skifte låt ved å trykke på kontrollene på høyttaleren. Ikke dumt.

Noen tester

Det finnes mange produkter der ute, fra de billige til de dyre. Her er et par tester av høyttalere som ligger i "midt i mellom"-prisklassen:

Altec Lansing InMotion Air IMW725: ...er ikke bare et langt navn. Det er også en rimelig god Bluetooth-høyttaler med mange muligheter. Du kan bruke den som trådløs høyttaler til PC-en på kontoret, og du kan ta den med deg og bruke til musikk i parken. Batteriet skal vare i sju timer mellom hver lading, så denne holder hele kvelden.

Nokia Play360: Fungerer med alle telefoner, er liten og lett å ta med seg, og har stor lyd. Den vil kanskje ikke overdøve alle rundt deg, men lyden er veldig god. Denne har også NFC, slik at Nokia-telefoner kan koble seg til bare ved å berøre høyttaleren. Ikke dumt.

PS: Som bemerket i kommentarfeltet under har mange iPhone-dokker mulighet for tilkobling av vanlig minijack-kabel. Det gjør at du kan bruke dem med andre telefoner også. Altså ingen grunn til å fortvile om du har en god iPhone-dokk fra før og skifter til et annet merke senere.

LES FLERE GUIDER

Den enkle måten å koble mobilen til TV-en

Bruk iPad som PC-skjerm

Slik prøver du Android-apper før du kjøper

Ta i bruk mobilen når du sykler

7 ting du kan bruke en gammel mobil til

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.