MOBIL

Hvorfor du egentlig har GPS på mobilen

Bilnavigasjon er bare en liten del av vitsen med GPS på mobilen.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. apr. 2010 - 13:02

Da de første GPS-telefonene dukket opp for noen år siden var det store at du kunne bruke dem til å navigere i bilen. Og for all del, dette er en nyttig funksjon. Men det er ikke den viktigste.

GPS er mer enn navigasjon

En mobiltelefon er langt mer enn noe du ringer med. Nå er de blitt sosiale maskiner som alltid er tilkoblet. Og GPS-en din spiller en mye større rolle enn bare navigasjon.

Nå kan du for eksempel legge til posisjon i enkelte Twitter-klienter. Du kan raskt laste opp bilder til Twitter, og seerne kan se hvor bildet er tatt. Du kan sende posisjonen din til en venn via SMS i stedet for å si "jeg er på Festplassen". Du kan få Wikipedia-artikler om ting i nærheten av deg. Du kan finne butikker. I det hele tatt er mulighetene nesten ubegrensede.

Vi har skrevet litt om GPS i våre guider. Om du vil oppdage hva mobilen din kan gjøre, ta en titt på disse:

GEOMERKING: Du kan bruke den til å geomerke bilder. Det vil si at du i tillegg til å ta et bilde også lagrer hvor i verden det ble tatt. I ettertid kan du for eksempel finne alle bildene du har tatt i Berlin, i stedet for å måtte huske når du var i Berlin. Geomerking gir bildene en ny dimensjon.

Les mer om geomerking

GEOCACHING: Endelig en god grunn til å komme seg ut! Geocaching er enkelt forklart skattejakt med GPS-mobilen din. Du installerer programvare som peker deg i retning av såkalte cacher, som er små eller store bokser med unyttige ting oppi. Du blir ikke rik, men du får nye opplevelser i naturen og i byen.

Les mer om geocaching

TRENING: Mobilen din kan brukes som treningsdagbok, og med GPS kan du lagre hvor du har løpt, hvor høyt du har vært, finne ut snitthastighet, høyeste hastighet og mye annet. Du kan lagre joggeturene dine som løyper og sammenligne resultater i ettertid.

Les mer om trening med mobilen  

Hva bruker du GPS-en i mobilen din til?

Del dine tips i kommentarfeltet under artikkelen!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.