MOBIL

Hvor langt går bikkja?

Stilige ting du kan gjøre med mobilen din.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. okt. 2010 - 12:10

Alle har nok en eller flere ganger i livet stilt seg dette spørsmålet: "Jeg lurer på om en hund går lengre og raskere enn sin eier på tur". Dette spørsmålet, som har plaget og forundret menneskeheten siden tidenes morgen, har vi nå funnet svaret på.

Ved hjelp av mobilen, selvsagt.

Slik gjorde vi det:

OK, dette er nok for veldig spesielt interesserte, men det viser hva du kan gjøre med mobilen om du er like nerd som oss og har litt fritid.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Vi måtte ha to mobiler, som begge brukte GPS for å måle hastighet, avstand og rute. Til målingen benyttet vi en Sony Ericsson X8 og en Nokia E5. Begge ble utstyrt med treningsprogrammet SportyPal. 

Les også:

Unboxing av Sony Ericsson X8 »

Test av Nokia E5 » Redaksjonsassistenten vår, Mio, ble utstyrt med en Sony Ericsson X8. Denne ble larsmonsenfisert med en plastpose, vanlig pakketeip, bobleplast og gaffateip. Deretter ble den festet til redaksjonsassistentens tursele.Larsmonsenfisert Sony Ericsson Xperia X8

Så ble SportyPal startet på begge mobilene, redaksjonsassistenten ble sluppet løs, og Mobilis hardtarbeidende redaksjon la ut på en kort tur i skogen. 

Dette ble resultatet:

Etter en halvtimes tur stoppet vi loggføringen på begge mobilene slik at vi kunne sammenligne resultatene. Løypen

Som vi helt tydelig kan se går en hund både lengre og raskere enn sin herre. Vi kan altså herved fastslå en gang for alle at gåten er løst, takket være moderne mobiltelefoner og et smart treningsprogram.

Les også: Slik kommer du i gang med trening »Om du vil måle bikkja di kan du laste ned SportyPal til mobilen din. SportyPal finnes til stort sett alle mobiler, da det finnes en Java-utgave av programmet. Det finnes også egne versjoner for iPhone og Android. Gå inn på SportyPal.com for info om hvordan du laster det ned til din mobil.

Flere stilige ting du kan gjøre med mobilen din

Del 1: Time lapse-video - Reis i tid med mobilen »

Del 2: Panoramabilder - Få skikkelig oversikt »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.