BYGG

Hver dag rykket brannvesenet i Oslo ut på 26 brannmeldinger som ikke var reelle

Brannvesenet i Oslo hadde 9.400 unødvendige utrykninger i fjor.

Kun 7 prosent av de automatiske brannalarmene er reelle, viser tall fra Oslo brann- og redningsetat.
Kun 7 prosent av de automatiske brannalarmene er reelle, viser tall fra Oslo brann- og redningsetat. Foto: NTB Scanpix
18. jan. 2020 - 09:58

Hver eneste dag året rundt rykker brannvesenet i Oslo ut på 26 brannmeldinger som ikke er reelle branner.

Mannskapene på Oslos åtte brannstasjoner og 110-sentralen løste i fjor 15.100 oppdrag. Hele 9.415, eller 64 prosent, av alle utrykninger var det brannvesenet kaller unødvendige utrykninger, skriver Dagsavisen.

– Et veldig høyt antall, som vi ønsker å redusere, sier fungerende informasjonssjef i Oslo brann- og redningsetat (OBRE) Sigurd Folgerø Dalen til avisen.

I snitt hadde brannmannskapene 41 utrykninger per døgn i fjor. I Oslo er det cirka 3.400 bygg hvor brannalarmanlegget er direktekoblet til 110-sentralen. Slike alarmer sto i fjor for 5.400 unødvendige utrykninger.

Kun 7 prosent av de automatiske brannalarmene er reelle.

Les også

– En automatisk brannalarm er i de fleste tilfellene utløst ved en feil, av byggestøv eller damp, dette vet vi av erfaring. Likevel må vi rykke ut og ha en profesjonell tilnærming inntil årsaken er avklart, sier brigadesjef og innsatsleder Jørgen Lie.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.