OLJE OG GASS

Hvem blir ny ONS-sjef?

ABDISERER: Kjell Ursin-Smith abdiserer som Kongens følgesvenn under åpningen av ONS, siden han går av for aldersgensen i 2012. Snart er det klart hvem som følger eter som ny ONS-general.
ABDISERER: Kjell Ursin-Smith abdiserer som Kongens følgesvenn under åpningen av ONS, siden han går av for aldersgensen i 2012. Snart er det klart hvem som følger eter som ny ONS-general. Bilde: Asbjørn Goa
Anders J. Steensen
17. des. 2010 - 15:13

Etter hva Teknisk Ukeblad erfarer er Stavangers ordfører Leif Johan Sævland favoritt til å overta etter Kjell Ursin-Smith.

Sævlands navn ble allerede nevnt som den aktuelle kandidaten like etter ONS i 2008.

Nei til gjenvalg

Sævland har sagt nei til nominasjonskomiteen i Stavanger Høyre til gjenvalg neste år, etter å ha hatt ordførervervet i 20 år.

Det er derfor på tide å finne på noe nytt. Leder av Stavanger Høyres nominasjonskomité var forøvrig nettopp Kjell Ursin-Smith.

Overlapper

At Sævland da går av som ordfører i oktober 2011, passer derfor godt inn med avgangen til Kjell Ursin Smith.

Han fyller 67 år i 2012, og Sævland vil derfor ha ett år på seg til å gli inn som ny messegeneral.

Lang fartstid

Leif Johan Sævland er ikke ukjent med ONS og ONS-stiftelsen.

Gjennom vervet som ordfører har han i 20 år ledet Stavanger-delegasjonene til OTC og samarbeidet mellom Houston, Aberdeen og Stavanger i forbindelse oljemessene OTC, ONS og Offshore Europe.

Få kvinnelige kandidater

Tidligere oljedirektør og nå styreformann i Petoro, Gunnar Berge, mener ONS-styret bør se etter kvinnelige kandidater, og lanserer tidligere BP-direktør Gro Kielland som et godt navn.– Det er en kjempespennende jobb, men jeg har ikke søkt. Jeg har en rekke styreverv og konsulentoppdrag og har nylig tatt på meg nye jobber, så jeg har mange nok forpliktelser. Men selvfølgelig – hvis jeg blir spurt, vil jeg tenke over det før jeg svarer, sier Kielland til Stavanger Aftenblad.Ifølge regnskapene for ONS hadde direktør Kjell Ursin-Smith vel 2,1 millioner kroner i lønn og bonuser i 2009.

Selv om styreformann Lars Takla har varslet om at det er kommet gode søknader fra kvinner, så er det få som kan matche Leif Johan Sævlands kandidatur, dersom han har søkt stillingen. For søkerlisten er ikke offentliggjort.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.