INDUSTRI

Hvem av disse er Årets teknologileder?

Eller fortjener noen helt andre prisen?

 Noen av alternativene til Årets teknologileder: Konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Norsk Hydro (øverst til høyre), Statoils Margareth Øvrum, Opera- og Vivaldi-gründer Jon von Tetzchner og seriegründer Alf Bjørseth.
Noen av alternativene til Årets teknologileder: Konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Norsk Hydro (øverst til høyre), Statoils Margareth Øvrum, Opera- og Vivaldi-gründer Jon von Tetzchner og seriegründer Alf Bjørseth. Bilde: Teknisk Ukeblad
7. okt. 2015 - 10:59
Vis mer

For andre gang skal Teknisk Ukeblad kåre Årets teknologileder.

I fjor ble konsernsjef Svenn-Tore Larsen i Nordic Semiconductor Årets Teknologileder for sin innsats for selskapet som har gjort det stort i markedet for trådløs kommunikasjon, og spesielt bluetooth-teknologi.

Teknisk Ukeblad har plukket fram kandidater vi mener kan være verdige mottagere av prisen, som vist i bildemontasjen over. Men nå trenger vi tillegg tips fra leserne. Hvem der ute fortjener heder og ære for hvordan hun eller han har ledet teknologibedriften?

Send ditt forslag med en kort begrunnelse til tormod.haugstad@tu.no.

TU-lesernes dom: TU-lesernes dom: Dette selskapet fortjener Norwegian Tech Award

Positivt lederskap

Vi har noen gode kandidater. Samtidig vet leserne nesten alltid mer enn oss. Vi fikk gode forslag til kandidater til Årets teknologileder i fjor. Vi ønsker oss det samme i år, sier administrerende direktør og ansvarlig redaktør Jan Moberg i Teknisk Ukeblad.

Prisen for Årets teknologileder skal tildeles en person som har oppnådd gode resultater gjennom sitt positive lederskap i en teknologibedrift eller et teknologiprosjekt.

Teknologileder-prisen blir delt ut sammen med Teknisk Ukeblads teknologipris, Norwegian Tech Award, som deles ut på konferansen med samme navn torsdag 15. oktober i Oslo Kongressenter.

Meld deg på konferansen her.

Les også: Slik blir du testet før du får jobb i Norges største selskaper

Hederspris

Teknisk Ukeblad skal også dele ut Årets Hederspris. Denne skal gå til en person som gjennom lengre tid har bidratt til teknologiske fremskritt, eller som har spredt interesse og kunnskap om teknologi og naturvitenskap.

I fjor gikk hedersprisen til sivilingeniør, romfartsekspert og teknologiformidler Erik Tandberg, blant annet for sin gode evne til å formidle kunnskap om teknologi.

– Hvis vi skal utvikle oss som samfunn og opprettholde vår velferd og høye verdiskapning, må vi sørge for at vi er gode på teknologi, og løfte fram de gode teknologene, og innovasjonene som gjøres i Norge. Som Norges fremste publisist for teknologinyheter må vi være aktivt med på dette, sier Moberg.

Redaksjonen bestemmer

Selv om Teknisk Ukeblad nå ber leserne komme med tips om hvem som fortjener å bli Årets Teknologileder, blir den endelige avgjørelsen tatt av redaksjonen.

Teknisk Ukeblads lesere er imidlertid med på å bestemme hvem som får tildelt hovedprisen, Norwegian Tech Award.

Forrige uke stemte TU-leserne over seks kandidater til teknologiprisen, og kåret Norsk Titanium, selskapet som snur opp ned på hvordan man produserer titankomponenter, som vinner.

Men, lesernes stemme teller bare en tredjedel. Resten er opp til juryen, under ledelse av tidligere NTNU-rektor Torbjørn Digernes.

Forrige uke gikk juryen sammen og kåret en vinner. Hvem vinneren av den gjeve teknologiprisen er holdes imidlertid hemmelig til prisutdelingen om en drøy uke.

Les også: Pass på dette punktet i kontrakten - du kan måtte gå flere år uten lønn

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.