MOBIL

Hva tenkte de egentlig på?

Seks tvilsomme avgjørelser fra Nokia i perioden 2001 til 2005.

Alkoholforbruk i Finland

Finnene drikker mer enn resten av oss i Norden. I gjennomsnitt inntok hver finne 10,4 liter ren alkohol i 2008, eller mer enn en flaske sprit pr innbygger pr uke. Til sammenligning drakk hver nordmann i snitt 6,75 liter ren alkohol samme år.

Statistikk viser en klar økning i alkoholforbruket fra rundt år 2000, og først i 2006 begynte forbruket å gå nedover

Kilder: FMR.noPaihdelinkki.fiHS.fi

Vi skal ikke trekke altfor bastante konklusjoner eller beskylde noen for å drikke på jobb, men i perioden 2001 til 2005 lanserte Nokia mye merkelig. I samme periode gikk alkoholforbruket i Finland kraftig opp.

En ting vi alltid har likt med Nokia er at de kommer frem til vanvittig design som andre bare tør å presentere som prototyper. Nokia tar derimot skrittet helt og fullt ut, og lanserer det hele og legger det ut for salg.

Hvorvidt det har noen direkte sammenheng med finnenes alkoholforbruk å gjøre skal være usagt.

Sjekk ut seks vanvittige Nokia-design som har vært i salg på de neste sidene.

Nokia 5510 - 2001

I 2001 lanserte Nokia en telefon som så mest ut som en avansert kalkulator. 5510 var laget for SMS-hungrig ungdom som ville ha en telefon de kunne banke ut SMS på i et rasende tempo. Resultatet var en rimelig spesiell design.

Telefonen hadde faktisk innebygget MP3-spiller, men det var ikke utvidbart minne. Så du måtte klare deg med 64 MB, som holder til noe sånt som 20 sanger.

Neste bilde: Nokia 3650 »
Les mer om: