INDUSTRI

Hva skjer med Tesla på torsdag?

Elon Musk med kryptisk melding.

Det skjer noe med Tesla Model S på torsdag.
Det skjer noe med Tesla Model S på torsdag. Bilde: Tesla Motors
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
16. mars 2015 - 21:26

"Tesla press conf at 9am on Thurs. About to end range anxiety ... via OTA software update. Affects entire Model S fleet." melder Tesla-sjef Elon Musk på Twitter mandag.

Direkte oversatt kaller han altså inn til en pressekonferanse torsdag hvor han hevder å skulle gjøre slutt på rekkeviddeangsten til Tesla Model S-eiere via en softwareoppgradering.

Model S har allerede en rekkevidde på mellom 390 og 502 kilometer etter den europeiske NEDC-standarden.

Bedre kalkulering?

Tesla-eier og elbil.no-redaktør Ståle Frydenlund sier til Teknisk Ukeblad at han primært tror det dreier seg om oppdateringer til rekkeviddekalkuleringen i bilen, med topografi, temperaturforhold og liknende tatt med i betraktningen.

– Sekundært tror jeg det kan handle om at man velger å utnytte noe mer av batterikapasiteten i bilen. Det er jo kjent at bil- og batteriprodusentene vanligvis stopper ladingen på rundt 95 prosent av batteriets kapasitet, og det kan hende Tesla har kommet frem til at det går an å hente ut noe mer.

Les også: Sjekk James Bond-hemmeligheten som ligger gjemt i Tesla-kontrollpanelet

10-20 prosent

Frydenlund tror også det kan handle om en serie mindre endringer i hvordan bilen bruker og regenerer energi.

– Om den reelle rekkevidden skulle øke, tipper jeg vi snakker om en bedring på 10, maks 20 prosent. Men det hadde selvsagt ikke vært dumt med en større økning.. Det er det som er så fascinerende med denne bilen - at opplevelsen stadig forbedres. Det har meg bekjent ikke skjedd med noen andre biler i historien.

Det er ikke veldig lenge siden Teslas forrige softwareoppgradering kom. Da var det verstingmodellen P85D som fikk raskere akselerasjon.

Før det fikk Model S blant annet kollisjonsvarsler, en mer avansert parkeringsassistent, automatisk nedblendbare lys og flere funksjoner til navigasjonen.

Les også:

Nå åpner Teslas første batteribytte-stasjon

Nordmenn selger brukte Teslaer i Tyskland

Derfor er Tesla Model X så forsinket  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.