T2

Hva lanserer Apple neste uke?

Inviterer til lansering neste torsdag.

Apple har invitert til en lansering torsdag 16. oktober, og designet på invitasjonen er likt designet på logoen for Mac-ens 30-års-jubileum. Det kan borge for nyheter på Mac-fronten, men det ryktes også en oppdatert iPad.
Apple har invitert til en lansering torsdag 16. oktober, og designet på invitasjonen er likt designet på logoen for Mac-ens 30-års-jubileum. Det kan borge for nyheter på Mac-fronten, men det ryktes også en oppdatert iPad. Bilde: Apple
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
9. okt. 2014 - 15:16

Det er ikke lenge siden Apple avholdt sin iPhone-lansering, da både nummer seks og giganten 6 Plus ble sluppet.

Men nå har de invitert til et nytt event, torsdag 16. oktober, og denne gang skal ryktene ha det til at det dreier seg om iPad og Mac.

Nye iPader

Nettstedet 9to5Mac melder om at sannsynligheten er stor for at Apple vil slippe oppdateringer både til iPad Air og mini.

Det skal dreie seg om et tynnere design med Apples Touch ID-funksjon, de nye A8- og M8-brikkene som sitter i iPhone 6, bedre kamera og gull som fargevalg.

Om Apple følger trenden fra sist, kommer mini-utgaven til å inneholde alle de samme funksjonene, bare i et mindre skall.

TEST: Macbook Pro 15" Retina 2014: Så mye Macbook får du for 21.000 kroner

12-tommers Macbook

Mer spennende er det kanskje på Mac-siden. Apple kommer sannsynligvis til å slippe det nye operativsystemet OS X Yosemite, og flere kilder har pekt på at Apple jobber med en ny, 12-tommers Macbook.

Denne vil høyst sannsynlig benytte seg av Intels nye Core M-prosessor, og dermed kunne være både tynnere og lettere enn dagens Air - for ikke å snakke om vifteløs.

12-tommeren vil få retina-skjerm, ifølge ryktene, men Apple sliter med deletilgangen, så det er ikke umulig at denne vil bli liggende til en senere lansering.

Hvorvidt den blir hetende Air, Pro eller noe helt annet, gjenstår også å se.

TEST: iPhone 6: Kanskje den beste mobilen du kan kjøpe

Ny Imac

Apples alt-i-ett-maskin iMac ryktes også å kunne få en oppdatering, og særlig er det skjermen som står i fokus.

Betautgavene til OS X Yosemite inneholder nemlig referanser til oppløsninger som 6400x3600, 5760x3240 og 4096x2304, og ryktene har vært mange om at Apple jobber med en iMac med retina-skjerm.

Disse ryktene fikk nytt liv da Dell lanserte et panel med 5120x2880 nylig, et panel som vil være høyaktuelt for en ny iMac.

Nye prosessorer og wifi-antenner skal også være blant nyhetene i en ny iMac, og det er sannsynlig at de gamle utgavene i tilfelle vil leve videre ved siden av den nye retina-varianten.

En kilde hevder også at det vil komme en ny Mac mini.

Dette vil i tilfelle være på tide, da mini ikke har blitt oppdatert på to år, og fortsatt leveres med Ivy Bridge-prosessorer.

iMac får sannsynligvis en ny retina-utgave. Stein Jarle Olsen
Les også:

TEST: Samsung Galaxy Alpha: Endelig en skikkelig lekker Samsung

TEST: Sony Xperia Z3: Dette er en kandidat til årets beste mobil

TEST: LG G Watch: Slik er smartklokken med Android Wear

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.