MOBIL

Hva kan du forvente fra Toshiba?

Vi har sett nærmere på tre av selskapets 2008-modeller, for å få et inntrykk av hva Toshiba er god for.

Marius ValleMarius ValleJournalist
11. okt. 2009 - 12:00

Mange av de asiatiske produsentene har valgt å holde seg til det trygge hjemmemarkedet. Både Panasonic, Sharp, Philips og Toshiba har i årenes løp vist frem flere telefoner som har fått oss i vesten til å måpe. I fjor valgte Toshiba å satse utenfor de vanlige landegrensene, og lanserte et utvalg telefoner i Europa. Nå skal selskapet satse i Norge, og setter startskuddet med supertelefonen TG01 Tsunagi.

Siden vi i utgangspunktet visste svært lite om Toshiba som mobilprodusent, har vi hentet informasjon om tre forskjellige telefoner som ble lansert i Europa i 2008. Så har vi ihvertfall en liten pekepinn på hvilke produkter vi kan forvente oss fremover.

For e-postavhengige: G910

Franskmennene er blant de heldige som har fått meske seg med denne godsaken. G910 er på mange måter et litt merkelig produkt, da den ikke har støtte for minnekort over 2 GB, og heller ikke gir deg mer plass enn 128 GB i internminnet.

Ser du bort fra spinkle lagringsmuligheter, kan dette likevel være drømmetelefonen. Med fulltastatur, en tre tommers bredskjerm, full Exchange-støtte og Windows Mobile 6-plattform, er G910 intet annet enn en våt drøm for de som bruker dagene til å skrive e-post.

internetthastigheten er i tråd med resten av telefonen. Med HSPA oppnår du høy hastighet når du surfer eller sender/laster ned e-postmeldinger, mens Wi-fi gjør at du kan surfe både gratis og raskere på nettet når du er hjemme i stua eller andre steder med trådløse internettsoner.

 

For de som vil ta seg ut: G810

For deg som er mer interessert i stil enn e-postløsninger, er muligens G810 et mer interessant apparat. Denne telefonen veier 128 gram, har trykkskjerm og må kunne kalles strømlinjeformet.

Skjermen er faktisk ikke veldig mye mindre enn på G910. Med en størrelse på 2,83 tommer har du hakket mer plass å boltre deg på enn på en typisk smarttelefon uten trykkskjerm.

Operativsystemet i G810 er Windows Mobile 6.1, med den funksjonaliteten dette innebærer.

For de som er interessert i hva som befinner seg bak fasaden, kan vi nevne en 400 MHz prosessor og 128 MB arbeidsminne. På nivå med en Iphone 3G, med andre ord.

For de som vil ha oppmerksomhet: G450

It's a modem, it's a phone, it's an MP3-player skriver Toshiba på produktsidene for denne telefonen. Nå kan det vel diskuteres hvor gøy det er med en MP3-spiller med 160 MB minne og null støtte for minnekort.

Men oppmerksomhet, det får du dersom du har en G450. Denne telefonen ligner ikke på noe annet på markedet. Med to adskilte tastesett i nøyaktig samme størrelse og form som skjermen, er dette telefonen å dra frem dersom det er pinlige stillhet rundt kafébordet.

Skjermen kan ikke brukes til veldig mye mer enn lesing av tekstmeldinger, da den har en oppløsning på 96 x 39 piksler, altså omtrent det samme som kalkulatoren din.

Allsidig produsent

Det er liten tvil om at Toshiba har potensial til å bli en av de mest spennende produsentene på det norske markedet. Spennet mellom de tidligere modellene viser at selskapet ikke er redd for å prøve ut nye konsepter, og at de liker å dykke i forskjellige mobilkategorier.

Om du er sulten på mer informasjon om tidligere Toshiba-telefoner, kan du klikke deg videre til produsentens produktsider for Europa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.