Hva blir årets julegave?

NOMINERT TIL ÅRETS SMÅELEKTRISKE: Nescafé og Delonghi har gjort partnere av seg, med kapselkaffevarianten Dolce Gusto, som kommer med en rekke maskinalternativer. Her den ene, kalt Circulo.
NOMINERT TIL ÅRETS BILDEPRODUKT: Panasonic Viera VT20 er en plasma-tv i toppklassen med 3D-støtte. Tidligere i år ble den kåret til årets beste 3D-plasma av EISA. (Bilde: Panasonic)
NOMINERT TIL ÅRETS BILDEPRODUKT: Sonys 70-serie av blu-ray-spillere kommer i fire varianter - S370, S470, S570 og S770. Her S570, med 3D, wifi og støtte for fjernstyring via iPhone. (Bilde: Sony)
NOMINERT TIL ÅRETS BILDEPRODUKT: Samsungs 6-serie av LED-tv-er er både tynne, har god bildekvalitet og er overkommelig priset. (Bilde: Samsung)
NOMINERT TIL ÅRETS DATAPRODUKT: Samsung Galaxy Tab er utpekt til den store iPad-utfordreren. Den kan det aller meste, og har både kamera og Flash-støtte. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
NOMINERT TIL BESTE DATAPRODUKT: Western Digital My Book World Edition 2 TB er en nettverksharddisk med egen applikasjon til iPhone, så du kan vise frem bildene dine uansett hvor du er. (Bilde: Western Digital)
NOMINERT TIL ÅRETS DATAPRODUKT: Sony lanserte tidligere i år den fargerike og premium-prisede VAIO-serien i Norge, 12 år etter at serien først ble introdusert. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
NOMINERT TIL ÅRETS FOTOPRODUKT: Canon har tatt kontrollen over konsumentmarkedet med sine speilreflekskameraer. Årets modell heter EOS 550D. (Bilde: Canon)
NOMINERT TIL ÅRETS BILDEPRODUKT: Panasonics DMX-LX5 er omtrent så bra som du får det av et kompaktkamera. Men det koster også nærmere 4000 kroner. (Bilde: Panasonic)
NOMINERT TIL ÅRETS FOTOPRODUKT: Sony lanserte i år sitt bidrag til hybridkameramarkedet, med modellene NEX-3 og NEX-5. Den heftigste modellen er nominert til årets fotoprodukt. (Bilde: Sony)
NOMINERT TIL ÅRETS HVITEVAREPRODUKT: Siemens IQ I-dos er vaskemaskiner som automatisk doserer vaskemiddel etter tøymengde. Du bare legger i vasken, velger program og trykker på start. (Bilde: Siemens)
NOMINERT TIL ÅRETS HVITEVAREPRODUKT: Miele W6546WPS har en patentert skånetrommel med eget "Balance System" for målrettet sentrifugering. Den skal også være særdeles stillegående og har børsteløs motor. (Bilde: Miele)
NOMINERT TIL ÅRETS HVITEVAREPRODUKT: Siemens Hero Ecostar bruker bare sju liter vann og har en kapasitet på 13 kuverter. (Bilde: Siemens)
NOMINERT TIL ÅRETS LYDPRODUKT: Boses V- og T-klasseprodukter skal gi svært enkelt oppsett, god lyd og være enkle å integrere. De koster imidlertid fra 18000 kroner. (Bilde: Bose)
NOMINERT TIL ÅRETS LYDPRODUKT: Årets utgave av iPod Nano er krympet markant, og har fått touchskjerm. Sammen med Nike+-settet er den for eksempel en uvurderlig treningskamerat, selv om vi reagerte på at lyden var så som så i vår test. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
NOMINERT TIL ÅRETS LYDPRODUKT: Logitechs S715i er en iPod-docking som skal gi kraftig lyd, har et stort batteri som skal gi åtte timers avspilling og støtter alle generasjoner iPoder. (Bilde: Logitech)
NOMINERT TIL ÅRETS MOBILTELEFON: HTC Desire HD har hele 4,3 tommers skjerm, noe som skal gi en strålende surfeopplevelse. Kameraet er dessuten på hele åtte megapiksler, og HTC Desire HD kjører den nyeste Android-varianten, Froyo. (Bilde: HTC)
NOMINERT TIL ÅRETS MOBILTELEFON: iPhone 4 har blant annet raskere prosessor, bedre kamera og bedre skjerm enn den populære forgjengeren. Den har imidlertid vært plaget med antenneproblemer. (Bilde: Jørgen Skjelsbæk)
NOMINERT TIL ÅRETS MOBILTELEFON: Sony Ericsson Xperia X10 Mini er på størrelse med et kredittkort, men leverer likevel en svært god mobilopplevelse. Vi ga den terningkast 5. (Bilde: Odd Richard Valmot)
NOMINERT TIL ÅRETS SPILLPRODUKT: Nintendo DSi er en oppdatert versjon av Nintendos svært populære Nintendo DS Lite. Den har to innebygde kameraer, større skjermer, raskere prosessor og en rekke andre små forbedringer. (Bilde: Nintendo)
NOMINERT TIL ÅRETS SPILLPRODUKT: Etter at Nintendo Wii for alvor brakte bevegelsesstyring til spillverdenen, har de øvrige konsollprodusentene langt om lenge kastet seg på trenden. Microsoft er nominert for sin Kinect, som benytter et multifunksjonelt kamerapanel til å følge spillerens bevegelser og posisjon. (Bilde: Microsoft)
NOMINERT TIL ÅRETS SPILLPRODUKT: Sony har valgt en Wii-liknende tilnærming til sitt bevegelseskontrollsystem. Playstation Move skal være langt mer nøyaktig enn Wii-kontrolleren, og bør derfor også passe til litt mer "hardcore"-spillere. (Bilde: Sony)
NOMINERT TIL ÅRETS SMÅELEKTRISKE: Kapselkaffe har blitt svært populært, og Philips har i år lansert sin Senseo-serie i Norge. (Bilde: Philips)
NOMINERT TIL ÅRETS SMÅELEKTRISKE: Støvsugerroboter har vært på markedet i mange år, men kanskje er Samsungs Navibot det som skal til for at det tar av i Norge. Den har blant annet et kamera på toppen som den bruker til å lage et kart av rommet den skal støvsuge. (Bilde: Stein Jarle Olsen)
NOMINERT TIL ÅRETS TILBEHØR: Microsoft Office 2010 ble lansert på norsk i sommer. Den fås i tre utgaver, fra rundt 1000 kroner.
NOMINERT TIL ÅRETS TILBEHØR: Logitech Harmony 600 og 650 kan sannsynligvis erstatte de aller fleste av fjernkontrollene du har liggende rundt omkring i stua. Konfigurasjon for de aller fleste enheter kan lastes direkte inn ved tilkobling til en PC eller Mac. (Bilde: Logitech)
NOMINERT TIL ÅRETS TILBEHØR: Nokia BH-905i er blåtannhodetelefoner med aktiv støyreduksjon og handsfree-funksjon. De har en batteritid på 24 timer trådløs musikk og veier bare 167 gram. (Bilde: Nokia)
NOMINERT TIL ÅRETS SPILL: Call of Duty: Black Ops (t.h.), fotballspillet FIFA 2010 og foreløpig uutgitte Gran Turismo 5. (Bilde: Montasje)

Stiftelsen Elektronikkbransjen har i kveld sin årlige kåring av årets julegaver. Vinnere skal kåres i 11 kategorier, og til slutt blir en av vinnerne utropt til årets julegave 2010.

I tillegg til produktene i bildeserien, er også The Pacific, Inception og Toy Story 3 nominert i kategorien årets film.

I fjor var det Samsungs 7-serie av LED-TV-er som stakk av med tittelen, mens det i 2008 var blu-ray-spillere.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå