Hva bekymrer du deg mest for i trafikken? - Syklistene, svarer bilistene

I en ny undersøkelse utført av Respons Analyse på oppdrag fra CTEK, ble nordmenn spurt om hva de bekymrer seg mest for i trafikken.

Her syklister og biler på Kongsveien i Oslo.
Her syklister og biler på Kongsveien i Oslo. Foto: Berit Roald / Scanpix
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. nov. 2018 - 13:13

Syklister er den største bekymringen

 
 

Respondentene kunne krysse av på tre svaralternativer i spørsmålet om hva de bekymrer seg mest for i trafikken. Øverst på bekymringslisten er syklister (38 %), tett etterfulgt av glatte veier (33 %) og råkjørere (28 %).  Helt på bunnen av listen over bekymringer står biler som blokkerer midtfilen (3%) og å ikke få startet bilen (5%).

- Svarene på undersøkelsen kom overraskende på oss. Vi vet at veldig mange opplever motorstans eller at bilen ikke starter som følge av flatt batteri – som er et av de mest vanligste bilproblemene i Norge. Likevel ser vi at svært få bekymrer seg for det, sier Stefan Magnusson, salgssjef for CTEK i Norden, UK & Øst-Europa.

 

Store forskjeller mellom Norge og Sverige

 
 

CTEK stilte et lignende spørsmål til svenske bilførere tidligere i år, og svarene var helt annerledes enn de norske. 60 prosent av respondentene bekymret seg mest for andre som ikke bruker blinklys.  Bare 11 prosent bekymret seg for syklister.

At bilister og syklister i Norge ikke alltid kommer overens er ingen hemmelighet. Syklistenes Landsforbund og Statens Vegvesen er bare noen av organisasjonene som er ute med jevne mellomrom med råd om tryggere trafikk.

- Det er interessant å se at det er så store forskjeller mellom landene, sier Magnusson.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.