ARKIVNYHETER

Husflytting i Trondheim på anbud

De røde feltene markerer hus det kan bli aktuelt å flytte eller rive.
De røde feltene markerer hus det kan bli aktuelt å flytte eller rive. Bilde: Ill.: Statens vegvesen
22. sep. 2009 - 14:04

Når man kjører inn i Strindheimtunnelen fra vest en gang i framtida, kommer man først til en 330 meter løsmassetunnel. Denne blir støpt i åpen byggegrop. Før gropen kan graves ut, må bebyggelsen over sikres eller rives. Årsaken til at Vegvesenet ikke kan oppgi nøyaktig hvor mange hus som skal rives, er at tunneltraséen ikke er endelig fastsatt. I tillegg til de husene som blir flyttet midlertidig, skal to hus forskyves på egen tomt, og et hus skal rives.

Entreprisen omfatter også noen opsjoner. Den største, målt både i volum og i kroner, er gjenoppbygging av en kirke som snart blir revet. Andre opsjoner gjelder gjenoppbygging av en murbygning og ombygging av en midlertidig kirke.

Vegvesenet tar sikte på at arbeidet kan igangsettes 1. februar 2010. I og med et entreprenøren må vente til Strindheimtunnelen er støpt og etterfylt før bygningene kan tilbakeføres, er det lenge til oppdraget kan fullføres. Fristen for ferdigstillelse går ut fire år etter anleggstart.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.