NYHETER

Huser Entreprenør leder på hjemmebane

Huser Entreprenør fra Gjerdrum i Akershus vil ha 72,9 millioner kroner for å anlegge 5,7 km gang/sykkelveg i nabolaget. Den prisen gir gode muligheter for en kontrakt. Nærmeste konkurrent ligger 11 prosent høyere.

Her er det slutt. Den som vil gå videre herfra, må være innstilt på en lite hyggelig tur. I november neste år blir det mye bedre. (Foto: Anders Haakonsen)
Her er det slutt. Den som vil gå videre herfra, må være innstilt på en lite hyggelig tur. I november neste år blir det mye bedre. (Foto: Anders Haakonsen)
27. jan. 2014 - 16:09

PEAB holder andreplassen med et anbud på 80,9 mill. De øvrige anbyderne er Nordby Maskin fra Nannestad (84,2 mill.), Mini Snø og Graveservice fra Oslo (90,1 mill.), Åge Haverstad Maskinentreprenør fra Sør-Fron (93,1 mill.), Gjermundshaug Anlegg fra Alvdal (97,9 mill.) og Løvold fra Skedsmo (99,1 mill.).

Prosjektleder Hege Rindal er veldig fornøyd med oppslutningen om anbudskonkurransen.

Gang/sykkelvegen skal gå mellom Kløfta og Jessheim i Ullensaker kommune langs vegen som en gang het E6. Nå heter den fylkesveg 454, også kjent som Trondheimsveien. Det sørlige endepunktet er krysset mellom Gamleveien og Trondheimsveien, det nordlige er like ved brua som fører fylkesveg 454 over E6 sør for Jessheim sentrum.

Hvis oppdraget går til Huser Entreprenør, blir det kort veg til arbeidsplassen. I luftlinje er det ca. tre kilometer mellom hovedkontoret og gang/sykkelvegen.

 

Kjørebanen snevres inn

I dag går fylkesveg 454 i bru over Gardemobanen og E6. På brua over banen er det fortau, som blir bygd om til gang/sykkelveg adskilt fra kjørebanen med rekkverk. På brua over E6 er kjørebanen så bred at den kan snevres inn for å gi plass til gang/sykkelvegen uten at det blir problemer med framkommeligheten for motorisert trafikk.

Gang/sykkelvegen skal ligge på vestsiden av kjørebanen. Fylkesveg 454 går gjennom ganske flatt jordbrukslandskap. Det laveste anbudet tilsvarer en kilometerpris på nesten 13 millioner kroner. Det kan virke mye for en gang/sykkelveg under disse forholdene, men anbudet er lavere enn Vegvesenet regnet med. Forklaringen er at oppdraget omfatter mye arbeid for Ullensaker kommune. Under gang/sykkelvegen skal det legges en pumpeledning for avløp og en vannledning med 750 mm diameter. Verdien av dette arbeidet er beregnet til ca. 30 millioner kroner.

 

Omkjøringsveg for E6

Pengene for VA-anlegget dekkes av kommunen, som også tar en del av riggutgiftene. Det øvrige dekkes ved riksvegmidler. Dette skyldes at fylkesveg 454 er omkjøringsveg for E6 når denne er stengt.

Prosjekteringen av gang/sykkelvegen er utført av Almenna fra Island. Etter at jobben ble fullført, fusjonerte Almenna med et annet islandsk selskap - Verkis, som er navnet på det fusjonerte selskapet.

Den som får anleggskontrakten må fullføre jobben innen utgangen av oktober 2015.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.