INDUSTRI

Hurum papir er reddet - igjen

Etter nok en beskjed om at Hurum papirfabrikk så seg nødt til å trekke inn årene, har konsernsjef Atle Brynestads i CG Holding bestemt seg for å redde arbeidsplassene.

Daimyo AS solgte papirfabrikken til CG Holding bare uker før den skulle legges ned.

Satser

- CG Holding har planer om å utvikle Hurum Papir, en av Norges mest tradisjonsrike papirfabrikker, til en enda sterkere miljøbedrift gjennom å satse ytterligere på resirkulering, produktutvikling og merkevarebygging. Denne fabrikken har svært dyktige ansatte og er den eneste i Norge som produserer papir basert på innsamlede returkartonger som melk- og juicekartonger, opplyser konsernsjef Atle Brynestad i en pressemelding.

Klubbleder Widar Israelsson ved papirfabrikken er svært fornøyd med overtakelsen.

Endelig framtidsrettet

- Nå har vi endelig muligheten til å skape en sterk og fremtidsrettet miljøvennlig drift på Hurum. Vi skal ta vare på denne muligheten, sier Israelsson til Drammens Tidenes nettutgave.

Hurum Papir, som fram til 1999 var en fabrikk eid av Norske Skog, kom etter en periode med svenske eiere på norske hender gjennom Daimyo AS i 2005. Den ble etablert på nytt etter en konkurs i desember samme år.

Selskapet som nå overtar, Atle Brynestads CG Holding AS, har fra før blant annet Smart Club, Hadeland Glassverk, Porsgrunns Porselænsfabrik, Christiania GlasMagasin og fotballklubben FC Lyn i mappen.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.