PRODUKSJON

Hurum Fabriker gjenerobret

NYE EIERE: Hurum Fabriker gikk konkurs høsten 2002, men nye svenske eiere overtok etter et halvt år. Nå har papirfabrikken igjen fått nye eiere.
NYE EIERE: Hurum Fabriker gikk konkurs høsten 2002, men nye svenske eiere overtok etter et halvt år. Nå har papirfabrikken igjen fått nye eiere. Bilde: CAMILLA AADLAND
Camilla Aadland
27. apr. 2005 - 11:10

Etter to år med svenske eiere, har Hurum Fabriker fått nye, norske eiere. Investeringsselskapet Daimyo AS har overtatt virksomheten på papirfabrikken.

– Vi har stor tro på framtiden til Hurum Fabriker, men det vil kreve hardt arbeid for å få gjenopprettet lønnsom drift i virksomheten, sier styreformann Thomas Jessen i Daimyo.

Daimyo er et investeringsselskap som har spesialisert seg på snuoperasjoner av selskaper med operasjonelle eller finansielle utfordringer. Fra før eier selskapet to forbrenningsanlegg i Norge, og har betydelige eierinteresser i et oppdrettsselskap i Japan og et engineeringselskap i Sør-Korea.Vil delta i daglig drift

Hurum Fabriker gikk konkurs høsten 2002. Et halvt år senere overtok nye, svenske eiere. Peter Ekman, avtroppende styreformann og en av de tidligere eierne av Hurum Fabriker, er fornøyd med å ha funnet norske eiere til papirfabrikken.

Han mener det er en fordel at Daimyo allerede eier det store forbrenningsanlegget som ligger i tilknytning til bruket.

– Daimyo satser betydelige ressurser for at Hurum Fabriker igjen skal bli et lønnsomt selskap, sier Thomas Jessen. Han har allerede planer om å flytte til Hurum for å kunne følge opp investeringen. Han sier at Daimyo opererer som en langsiktig, aktiv eier og at partnerne er delaktige i den daglige drift og er med på alle vesentlige forhandlinger med kunder og leverandører.

Hurum Fabriker har omlag 70 ansatte og omsetter for 115 millioner kroner i året.

Papirfabrikkens tidligere eiere er fem svenske private investorer. Daimyo og selgerne er enige om å ikke uttale seg om verdien på transaksjonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.