Hunder fra Forsvaret skal sikre Innfjordtunnelen

Statens vegvesen setter hunder inn i sikringen av E 136 Innfjordtunnelen i Rauma kommune.

Innfjordtunnelen er 6594 meter lang på europavei 136 i Rauma kommune i Romsdalen.
Innfjordtunnelen er 6594 meter lang på europavei 136 i Rauma kommune i Romsdalen. Bilde: Statens vegvesen
Kjell Herskedal
1. sep. 2016 - 18:59

Det er spesialtrente hunder fra Forsvaret som skal snuse seg fram til eventuelle rester av udetonert sprengstoff fra tidligere entrepriser. Dette er gjort mulig gjennom et samarbeid mellom Statens vegvesen og Forsvarets forskningsinstitutt. Hundene skal bruke to uker på å søke seg gjennom den 6594 meter lange Innfjordtunnelen.

-Vi gjør dette for å være på den sikre siden før arbeidet med rehabilitering av tunnelen starter opp for fullt, sier prosjektleder Hallgeir Brudeseth i Statens vegvesen til Våre Veger.

Det har flere ganger skjedd at gammelt, udetonert sprengstoff har gått av under anleggsarbeider og at anleggsarbeidere er blitt skadd eller drept. Det er ingen spesiell mistanke om at det ligger igjen slikt sprengstoff i Innfjordtunnelen. Tiltaket gjøres som en ekstra sikkerhetsprosedyre før anleggsstart.

Det er Statens vegvesen som leier inn «bombehundene» til sikkerhetssjekken. Dette er også tidligere gjort i flere andre tunneler i Norge før rehabilitering, men er ikke blitt mye omtalt. Brudeseth er usikker på om det også er gjort i Møre og Romsdal.

AF Gruppen starter sitt ordinære arbeid i tunnelen når den er ferdig gjennomsøkt. Fra 19. september blir Innfjordtunnelen stengt fra kl. 18-06 med kolonnekjøring på faste tidspunkt på dagtid. Før 19. september blir det fri ferdsel fram til kl. 23,15 og fra kl. 04.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.